2017. október 19., csütörtök

"A KORMÁNY SZÖVETSÉGESEI FOKOZATOSAN ÁTVETTÉK AZ ELLENŐRZÉST ÉS A BEFOLYÁST A MÉDIAPIAC FELETT"

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.10.19.


David Kostelancik amerikai ügyvivő, a legmagasabb rangú amerikai diplomata Magyarországon keményen odaszólt a magyar kormánynak és a médiapolitikájának. A Külügy belpolitikába való beavatkozásnak minősítette az amerikai ügyvivő véleményét. Közben kirúgták a NER-nek nem tetsző főszerkesztőket az újonnan felvásárolt lapoktól. 

A Magyar Újságírók Szövetségénél tartott beszédében David Kostelancik három dolgot említett, ami eltorzítja Magyarországon a sajtószabadságot:
  1. A kormányhoz köthető gazdasági és politikai szereplők felvásárlásai, tulajdonszerzése;
  2. Az állami hirdetések a haveri médiának;
  3. A haveri média túlkapásai.
A 444 tudósításában kiemelte: amerikai diplomata nyilvánosan valószínűleg még sosem beszélt ilyen egyértelműen Andy Vajna, Habony Árpád, a Matolcsy-klán és a többi kormánybarát médiafelvásárló nyomulásáról.

„A kormány szövetségesei fokozatosan átvették az ellenőrzést és a befolyást a médiapiac felett anélkül, hogy a monopóliumok létrejöttét megakadályozni hivatott szabályozó testület kifogást emelt volna ez ellen” - mondta Kostelancik, aki szerint ugyan ma is van lehetőség a kormánnyal ellenkező vélemények kifejtésére, de az utóbbi években rossz irányba változott a helyzet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.