2017. október 6., péntek

AZ ATV HAMIS PRÓFÉTÁJA A TRUMP IRÁNTI TISZTELETLENSÉGGEL OKOLTA A LAS VEGAS-I VÉRENGZÉST


AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.10.05.



A CNN, a Washington Post, a Huffington Post és az amerikai sajtó mértékadó orgánumai adtak hírt róla, hogy Pat Robertson szélsőjobboldali tévéevangélista, a “The 700 Club” című műsorában azt mondta, hogy a Trump iránti tiszteletlenség a Las Vegas-i tömegmészárlás oka. Hozzátette még az amerikai himnusz iránti tiszteletlenséget is, amivel azokra a fekete amerikai-futball játékosokra célzott, akik a feketéket érő faji megkülönböztetés ellen térdre ereszkedéssel tiltakoznak a himnusz elhangzásakor. Ez a legnagyobb tisztelet jele.

Pat Robertson nem ismeretlen Magyarországon, mert az ATV sugározza magyarul a “700-as klub” műsorát, miután Pat Robertson Németh Sándor vallási vállalkozó, ATV-tulajdonos, a Hit Gyülekezet vezetője amerikai pártfogója. Pat Robertson vallási egyeteme adott Németh Sándornak – elvégzett stúdiumok és szakdolgozat nélkül – diplomát. Az ATV nem más, mint Pat Robertson CBN nevű tévécsatornájának (The Christian Broadcasting Network) magyar utánzata, amelynek küldetése, hogy a napi politikát saját vallási szemszögéből értelmezze, s a hívőkön kívül az egész közvéleményt ennek megfelelően manipulálja. Saját próféciáihoz igazítja a valóságot és a világot.

Németh Sándor és Pat Robertson ugyanahhoz a vallási irányzathoz tartozik, amely az egyik legnagyobb támogatója Trumpnak, és mindkét tévéevangélista hasonlóképpen látja a világ történéseit és annak okait. Pat Robertson ismert hamis próféta, akinek istenképe egy olyan Istent mutat, aki a bűnökért a Las Vegas-i tömegmészárláshoz hasonló csapásokkal bünteti a világot, benne Amerikát. Ha Isten olyan lenne, amilyennek Robertson és a karizmatikus álpróféták mondják, akkor nem egyszülött fiát adta volna a bűnös világért, nem feláldozza önmagát érte, hanem elpusztítja a világot, Pat Robertson és magyar barátai legnagyobb örömére és megelégedésére.

Robertson a Las Vegas-i áldozatok meggyalázásával süllyedt legmélyebbre, mert szerinte őket büntette Isten egy négy évre megválasztott elnök iránti “tiszteletlenség” miatt, ami alatt a szabad véleménynyilvánítást, s a szólásszabadságot kell érteni. Ráadásul, a country-fesztivál közönsége jellemzően a déli államok lakói közül kerül ki, sokan hívő keresztények, sokan Trump hívei (a Robertsonhoz hasonló hamis próféták hazugságai miatt), akiket Isten a velük szemben álló politikai nézetű emberek Trump iránti tiszteletlensége miatt mészárolt le. Pat Robertson Istent ugyanolyan elmeháborodott gyilkosnak mutatja be, mint amilyen a tömegmészárlás elkövetője volt...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.