2017. október 29., vasárnap

ETELE ÚT ÉS VÁROSLIGET: ÚJABB TÖMEGES FAKIVÁGÁSRA KÉSZÜLNEK BUDAPESTEN

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.10.28.


Soha, senki nem fogja tudni megfejteni, miért ellensége Budapest vezetése és a Fidesz a tiszta levegőnek és a városi fáknak.

Míg a múlt héten 10 ezer fát ültettek Bécs környékén, addig Budapesten a jövő héttől újra felbőgnek a láncfűrészek. Élesedik az Etele úton a villamosépítés miatt, illetve a Városligetben a fakivágás. A Római-part a masszív tiltakozás hatására egyelőre megúszni látszik a környezetpusztítást.

A Magyar Nemzet adta hírül, hogy a BKK-nál aláírták azt a szerződést, ami meghosszabbítják az 1-es villamost az Etele térig való meghosszabbításáról szól. Az új vonalat a francia hátterű Colas Alterra és a német Siemens együtt építi, ők nyújtották be ugyanis a legkedvezőbb ajánlatot.

A villamosvonal hosszabbítása munkálatok 13 hónapig tart, és legkorábban 2019 nyarán lehet használni az új vonalat. Az új vonal kiépítéséhez az Etele úti fák kivágását tervezi a BKK, hiába van más megoldás és hiába tiltakoznak a helyi lakosok is –hívta fel a figyelmet a Magyar Narancs.

A Városligetben a jelek szerint megint útban vannak a fák: most sportpályákat építenek (a korábbiak helyére ugyanis az egyik múzeumot építik fel).

A Városligettel foglalkozó weboldal híre szerint ugyanis új fejezetéhez érkezett a Liget projekt. Számos kanyar és kitérő után a jövő héten elkezdődnek -a hogy az ingatlanfejlesztéssel megbízott Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. hívja - "a parkrehabilitációs munkálatok". Az első ütemben 4 terület "újul meg" a Városligetben - fogalmaztak a közleményükben.

A Liget projekt - lánykori nevén Múzeumi Negyed projekt - első három évében a park megújításáról szinte alig esett szó, a közbeszédet a Városligetbe kerülő új épületek körüli diskurzus uralta. A növekvő lakossági elutasítottságra 2015 késő őszén reagált a kormány. Bár Baán Lászlóék úgy gondolták, a parkot majd csak az épületek elkészülte után hozzák rendbe, a miniszterelnök állítólag személyesen utasította a Városliget zrt-t, hogy írják ki a parkfejlesztési pályázatot. Eredményt 2016 májusában hirdettek, a nyertes a Garten Studió lett, akik Nebbien Henrik 200 éves terveit is figyelembe véve rehabilitálnák a Városligetet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.