2017. október 18., szerda

ÉVI 300 MILLIÓBA KERÜLNEK A FŐVÁROSI TANÁCSADÓK

ZOOM.HU
Szerző: ZOOM.HU
2017.10.18.


A legtöbb „jobbkeze” a főpolgármesternek van a Városházán, ahol összesen 37-en dolgoznak hasonló munkakörben. A havi átlagbér 675 ezer forint, de néhányan bruttó egymilliót is zsebre tehetnek.

Havi 25 millió forintot költ összesen 37 tanácsadóra a Főpolgármesteri Hivatal. Ezért a pénzért 22-en főtanácsadóként, 15-en tanácsadóként segítik a legkülönbözőbb szakterületeken Tarlós István főpolgármester és három helyettesének munkáját. Az évi mintegy 300 millió forint nagyságrendileg hasonló ahhoz, amennyit az elmúlt években ilyen célra költött a Városháza: 2015-ben például 34 fő volt a létszám, az éves bérkeret pedig 278 millió. A tanácsadók egy részénél ez a megbízás nem csak eseti jellegű döntéstámogatást jelent, hanem rendszeres, napi munkavégzést, mivel főtanácsadóként foglalkoztatnak iroda- és titkárságvezetőket, csoportvezetőket is.

A legtöbb „jobbkeze” Tarlós István főpolgármesternek van. Őt 17 tanácsadó, illetve főtanácsadó segíti – jogi, közigazgatási, műszaki, kulturális és nemzetközi kapcsolatok területeken. Külön „biztonsági szakreferenst” is foglalkoztat, ám a csapathoz idén év elején csatlakozott Földi László nemrég kellemetlen helyzetbe hozta főnökét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.