2017. október 19., csütörtök

KI HATALMAZTA FEL ORBÁNT, HOGY ISTENT JÁTSSZON?

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gépnarancs
2017.10.18.


Most a rákbetegek nem kapják meg a gyógyulásukhoz szükséges legjobb gyógyszereket, mondván, nincs rá fedezet... Holnap vajon melyik társadalmi csoportot pécézi ki a hatalom? Ne legyen kétségünk, lesz folytatás! A szegénybe ott és akkor rúg bele a Fidesz, ahol és amikor úri kedve éppen diktálja. 

Az egészségügyi kormányzat tervei szerint november elsejétől vaklicittel választanák ki a legsúlyosabb betegségekre az új gyógyszereket. Ez azt jelenti, hogy azonos hatásmechanizmusúak közül azt vásárolják meg, amelyiket a legolcsóbban adja a gyártója. Szakemberek szerint, ezt a módszert más országokban nem használják az onkológiai innovatív gyógyszereknél, mert hatóanyagaik nem azonosak, így egymással nem helyettesíthetők.
Két hét múlva, többek közt a tüdődaganatban, vastagbélrákban, melanómában szenvedő új betegek egy részének terápiáját nem mérlegelheti az orvos, hanem a legolcsóbb – és nem a legmegfelelőbb – készítményt kell első körben választania. Másikra csak akkor térhet át, ha a legolcsóbbnak túl sok a szövődménye. Akkor pedig már lehet, hogy késő lesz…

A stadionok építésére, az egyházak támogatására önti a milliárdokat a Fidesz. Lassan minden településen állnak az Orbán-rendszer üres, néző-mentes emlékművei, miközben a magyar foci a béka feneke alatt van. Kedves vezetőnknek ez mégis fontosabb, mint a magyar emberek élete, egészsége. A sport – elsősorban a foci – a kormány stratégiai ágazata, míg az egészségügyet a csőd szélére juttatta. Igaz, a kabinet tagjai, meg a kormánypárti vezérkar VIP kezelést kap. Számukra nem több hónapos a várólista daganatos betegségek esetén. A többi ember meg dögöljön meg, fideszes urak?!

A történelmi egyházak száját is szépen betömi közpénzzel a Fidesz-kormány, kussolnak is tisztességesen minden, Orbán számára kényes ügyben. Talán még megérjük, hogy ismét búcsúcédulákat árul a magyar katolikus egyház, hogy így váltsák meg a nemzet ellen elkövetett bűneiket a Fidesz urai, a párthoz közeli milliárdosok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.