2017. november 10., péntek

ÁLDOZATSEGÍTŐK - ITT KÉRHETSZ ÉS AJÁNLHATSZ FEL SEGÍTSÉGET!

ÁGOSTON LÁSZLÓ BLOGJA
Szerző: ÁGOSTON LÁSZLÓ
2017.11.10.


Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület

Bűncselekmények vétlen áldozatainak segítünk, iratlopásnál az összes irat pótlásánál segítünk, melyet INGYEN kaphatnak meg az áldozatok, valamint közlekedési balesetek vétlen halálos és 8. napon túli áldozatán is tudunk segíteni. Anyagi, jogi és pszichológusi segítségre számíthatnak a Fehér Gyűrűnél. Hangsúlyozom, hogy van 2 gyerekekkel foglalkozó pszichológusunk is. Országosan 23 iroda áll az áldozatok rendelkezésére.

Elérhetőségek
Személyesen: Budapest, 1055 Szent István körút 1. (hétköznap 10-15. óra között)
Telefonon: +36 1 3122287.
Honlap: http://fehergyuru.eu
Számlaszám: 10200940-21512355.

Amivel segíthetsz: önkéntesség, pénzadomány

Cilinder Alapítvány

Több száz cigány gyermeket tanítunk a VIII. kerületben és vannak tapasztalataink iskolai és családon belüli erőszak ügyekben. Olyan önkénteseket keresünk, akik vállalják a telefon ügyeletet napi 16 órában beosztva. A pénz arra kell pl., hogy visszahívják az illetőket, akiknek gyakran nincs kimenő hívásra lehetőségük és vissza kell őket hívni. Mi abban tudunk segíteni, hogy keresünk pszichológust és kapcsolatban vagyunk a gyámhatóság vezetőivel. Tudunk biztosítani krízis esetén átmeneti időre szállást is néhány fő számára.

Elérhetőségek Telefonon: +36 1 3122287.
Honlap: https://www.cilinderalapitvany.com
Számlaszám: ERSTE Bank RT 11600006-00000000-05630736

Amivel segíthetsz:
önkéntesség, pénzadomány

Ifjúsági Lelki Elsősegély

Elsősorban ifjúsági, de bárki hívását fogadjuk, aki krízisben van, öngyilkossági gondolatokkal küzd, bántalmazás érte, vagy “csak” olyan gonddal, problémával, döntéshelyzettel küzd, amiben egy felkészült önkéntes segítő kérdéseivel támogatni tudja. Az Ifjúsági Lelki Elsősegély anonim szolgálat, nem szükséges bemutatkozni, semmilyen adatot elmondani, így olyan szorongató titkok elmondására is alkalmas következmények nélkül, melyek személyes kapcsolatokban nehezebben felvállalhatók.

Elérhetőségek
Telefonon: 137-00 (ingyenesen hívható hétköznapokon 17-21 óra között)
Honlap: Facebook-oldal

Amivel segíthetsz: önkéntesség, pénzadomány

Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálat Veszprém


2016-ban 8 018 hívást fogadott a veszprémi szolgálat, országos szinten ez több mint százezer hívást jelent. Veszprémben képzést hirdetünk, szeretnénk bővíteni a létszámot. A felhívás innen tölthető le.

Elérhetőség
Telefonon: 116-123 (anonim, ingyenesen hívható 0-24)

Amivel segíthetsz: önkéntesség, pénzadomány
Holdtündér Segítői

Lélekterapeuták vagyunk, egy pszichológus támogatásával kiegészülve. Segítő csoport, melynek fő témája a bántalmazás - legyen az lelki, fizikai vagy szexuális, párkapcsolaton / családon belül vagy azon kívül. Szükség esetén próbálunk segíteni a továbblépésben. Kapcsolattartás, segítség nyújtás a titkos Facebook csoportban, illetve akár négyszemközt skype-on. A virtuális világon túl lehetőség szerint csoporttalálkozókat is tervezünk majd.

Elérhetőség
holdtundersegitoi@gmail.com
Takács Anikó (Holdtündér) +36705029548
Pusker Anikó +36308894494

Andrási Betty, pszichológus

Úgy tűnik az életben vannak áldozatok és vannak bántalmazók, de én pszichológusként úgy tapasztaltam, hogy mindenki valójában áldozat: egy áldozat áldozata. A szíve mélyén minden ember jó, csak a sérüléseink hatására torzulhat a személyiségünk, és válhatunk áldozatokká vagy épp bántalmazókká. Bármilyen meglepő a gyermekkori történetük ezekek az embereknek nagyon hasonló. Mindenki képes egy kis segítséggel lerakni ezeket a szerepeket, fájdalmakat, és hősként élni a saját életében. Ha elfogadják, én segítek ezeknek az embereknek meglátni önmagukban a szeretetet, az erőt és a lehetőségeket.

Az én felajánlásom, hogy az áldozatok és a bántalmazók egyaránt egy alkalommal részt vehetnek ingyenesen a pszichológiai tanácsadásomon. Jelige: “Áldozat vagyok, de hős szeretnék lenni”

Elérhetőség: andrasibetty.com

Amivel segíthetsz:

Ha áldozat vagy vagy bántalmazó, akkor küld nekem anonim a saját történetedet (gyermekkor, mostani helyzet), amit felrakhatok a honlapra, hogy felnyissuk a szemeket.

Ha te már hős vagy, akkor ajándékozz meg egy áldozatot egy-két alkalom pszichológiai tanácsadással vagy egy Személyiségfelöltő könyvvel, hogy elindulhasson az úton, hogy őmaga is hőssé válhasson és aztán ő is segíthessen majd másokon.

Ne felejtsd el megosztani, ha értesz és egyetértesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.