2017. november 11., szombat

CIVIL BESZÉD - TÖRÖK MULTI MEGVÁGTA...

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gépnarancs
2017.11.11.


Azért ez a gyerekdal korszerűsítésre szorul. Török gyerek helyett ma már török multimilliárdost kell szerepeltetni benne, aki nem a gólya-gólya-gilicét, hanem a magyar államot vágta meg. Az állam vezetőinek aktív segédletével. De nem kell félni, nem ment el az eszük. Nemcsak úgy a semmibe szórják ki a közpénzt: jó helyre megy az.

Nemcsak a török multi gazdagszik belőle, hanem a nemzet első emberének családja is. Mondhatni: a nagybetűs CSALÁD és kegyeltjei. A miniszterelnök be is jelentette egyik útján: „A török tanulság az, hogy a családokat támogatni kell.” Kit Erzsébet-utalvánnyal, kit tűzifa-segéllyel, kit keleti nyitással.

Utóbbit ugyan nem kifejezetten családtámogatási céllal hirdették meg, de később ez a járulékos haszna is világossá vált.

A dolog úgy megy, hogy egy dörzsölt keleti oligarchát magyarországi üzletekkel kínálnak meg, lehetőleg a nagybetűs CSALÁD-ot érdeklő területeken: ingatlanbizniszben, kastélyvásárlásban, idegenforgalomban. (Felmerülhetett, hogy Mészáros Lőrinc sertéstelepét is érdemes volna bevonni a buliba, de sajnos a szemellenzős muszlimok idegenkednek a disznóhústól. Ide vezet az európai kultúra hiánya!) A sokat tapasztalt török vagy arab milliárdos magától is rájön – néhány közös kávézással rá is lehet vezetni -, kivel érdemes nálunk együtt üzletelnie. Nem lesz szűkmarkú a magyar partnerrel, hiszen az állam busás kárpótlással fejezi ki háláját: jövedelmező szerepet ad neki a magyar kereskedőházak működtetésében. Így mindenki jól jár. A közös kassza azért nem annyira, mert ezek a kereskedőházak irdatlan veszteséget produkálnak, de ennyit megér az új barátság...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.