2017. november 14., kedd

EGY HULLÁMHOSSZON - A TÁRSAS KAPCSOLATOK MELLÉKHATÁSAI

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Éva28
2017.11.13.


Mit tanulhatunk másoktól, másokból? Miért annyira fontosak a társas kapcsolataink: a családi, baráti viszonyainktól kezdve a munkahelyi, iskolai és egyéb kevésbé mély, netán időlegesen működő laza kapcsolatokig (akár egy tanfolyam, önfejlesztő csoport, vagy egy közös jógacsoport, stb., vagy az egyszeri, ad hoc találkozások, élethelyzetek)?

Néha elég egy pillanat, egy mondat

Sokszor egy egyszeri találkozás óriási jelentőségűvé válik életünkben, néha egy távoli ismerős mondhat nekünk egy olyan mondatot, amely hosszú időre mellénk szegődhet, netán segíthet egy problémánk megoldásában. Akik már sokat láttunk és tapasztaltunk az életben, sokszor voltunk tanúi olyannak, amikor egy-egy kudarc, betegség, de akár egy másik ember története kapcsán egészen megváltozott a véleményünk, sőt, a hozzáállásunk az élethez.

Miért jelenthet ez mást neked, mint nekem?


De az is sokszor tetten érhető, hogy ugyanaz a történet, ugyanaz a hatás két különböző ember számára egészen mást jelent, mást vált ki belőle. Két kijelentést, mondatot egészen eltérően, szélsőségesen más üzenettel is képesek vagyunk megfogalmazni. Mondok egy hétköznapi példát:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.