2017. november 17., péntek

ORBÁN SZÁMÁRA ILYEN KÍNOS ÉS VESZÉLYES RIPORTOT MÉG NEM KÖZÖLT KÜLFÖLDI ADÓ

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: G. M.
2017.11.16.


A magyar miniszterelnök évértékelőjén elmondott viccétől jut el a ZDF pillanatok alatt a charlottesville-i emberölésig. A német állami csatorna azt állítja: Magyarország a nemzetközi szélsőjobboldali szcéna második otthona lett. Orbánt is keresték, Tusnádfürdőig mentek, hogy feltehessék kérdésüket, de a kormányfő nem élt a lehetőséggel, hogy a legrosszabbnak elejét vegye. Tegnap németek milliói láthatták az eredményt.

Az Identitesz konferenciáján indul a ZDF riportja. László Balázs beszél a magyarság védelméről, a hallgatóságban pedig ott van Daniel Friberg svéd és Matt Forney amerikai szélsőjobboldali. Mit akarnak Magyarországon? – kérdezi a riporter, és a választ a miniszterelnök adja meg. Orbán Viktor februárban jelentette be, hogy a valódi menekülteket be fogjuk fogadni – emlékeztet a ZDF, és mutatják is a klipet, ahogy a kormányfő az idei évértékelő hahotázó közönsége előtt sorolja, hogy Magyarország várja a holland, német, olasz politikusokat és újságírókat, akik már nem ismernek rá saját hazájukra.

Már 2014-ben, Orbán győzelme után körbe járt a német tévés újságírók szerint a pletyka neonáci körökben, hogy Magyarországon kellemes az élet (ezen a ponton nem derül ki, hogy a ZDF elnézte a magyar kormányfő hatalomra kerülését, vagy szerintük volt egy minőségi változás az újraválasztást követően).

A németek szerint Friberg az a személy, aki körül hazánkban a szélsőséges csoportok gyülekeznek. Az írással és könyvkiadással foglalkozó svéd férfi a ZDF stábjának magyar otthonában elmondta, hogy az ő nézetei lassan az egész világot meghódítják. Svédországban Friberg büntetett előéletű. Uszításért és garázdaságért ítélték el. Most üzletembernek adja ki magát, és Budapestről terjeszti gyűlöletkeltő könyveit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.