2017. november 29., szerda

ÚJ KRESZ-TÁBLÁK: VIGYÁZAT, CSALOK!

SZTÁRKLIKK
Szerző: KONOK PÉTER
2017.11.28.


A NER-előírások szerint módosított KRESZ több új táblát fog tartalmazni:

- a "Vigyázat, csalok!" kiegészítő tábla (alapján álló vörös szegélyes fehér háromszögben fekete Rodolfo) alkalmazásakor az eredeti, kiegészített tábla pont az ellentétét jelenti majd (kivétel ez alól a "Nemzeti Dohánybolt" tábla, amely a kiegészítő tábla alkalmazásakor továbbra is önmagát jelenti);

- a sötét alapon sötét birkát ábrázoló kör alakú tábla jelentése: "Békemenet, elsőbbségadás kötelező";

- a "Pedagógusi életpálya vége" (üres zsebben pirossal áthúzott fizetésemelés) azt jelenti, amit, de a "Vigyázat, csalok!" kiegészítő táblával együttesen alkalmazva a két tábla közös jelentése: "Mindkét irányból Balog Zoltán";

- a "Tábla" feliratú táblák az égvilágon semmit sem jelentenek, de a Mészáros & Tiborcz Zrt. kapott rájuk állami megrendelést, amelynek táblagyártó melléküzemága megkezdte az újfajta kiegészítő helységnév-táblák gyártását is.

A KRESZ-szabályok módosítása értelmében a jövőben az ún. "Tarlós-Kocsis doktrínát" követő települések táblája alatt a "Hajléktalan és migráns! Vigyázz, nehogy itt érjen a napnyugta!" felirat látható majd.

Megrendelhető még az "Alsóbögyörő az alsóbögyörőieké!" (tetszés szerinti helységnévvel), a "Hiszünk a lincselés szabadságában", és a "Nőverő község; közöd?!" felirat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.