2017. december 30., szombat

HOL MIT ESZNEK SZILVESZTERKOR A NAGYVILÁGBAN?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.12.30.


Olyan sokat komolykodtunk az elmúlt napokban, hogy arra gondoltam, ha már úgyis nyakunkon a szilveszter, akkor ma legyünk egy kicsit lazábbak és nézzünk szét a nagyvilágban, hol mi kerül az asztalra, de legalábbis a hasakba az év utolsó napján. Már ha még egyáltalán bárki gondolni bír a kajára ilyenkor. Jöjjön tehát egy nagy világ körüli út a gyomrokon keresztül! Utána pedig kíváncsi vagyok, ti mit esztek ilyenkor.

Tamale, Mexikó


A tamale voltaképpen egy kukoricahéjba vagy banánlevélbe tekert étel, lehet sütemény (ekkor masából, azaz őrölt kukoricalisztből készítik), de gyakran töltik meg hússal vagy sajttal. Magyarán van édes és sós változata is, gyakorlatilag bármivel meg lehet tölteni, és utána akár kávéval vagy forró csokival megenni.

Sok családban a nők ilyenkor összejönnek és akár több száz kis csomagocskát készítenek, amit aztán barátoknak, családtagoknak, szomszédoknak osztogatnak szét. Szilveszterkor nem ritkán menudóval párosítják, ami állítólag jó a másnaposságra.

Hoppin' John, Egyesült Államok

Az amerikai Dél egyik újévi hagyománya a Hoppin’ John, ami tulajdonképpen egy babból (a legendás black eyed pea-ből) és rizsből, valamint némi sertéshúsból (általában baconből) készült étel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.