2017. december 4., hétfő

MAGYARORSZÁGON MÁR A SZÜLETÉSKOR ELDŐL, MIRE VAN ESÉLYE EGY GYEREKNEK AZ ÉLETBEN

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2017.12.14.


A 444 írt hosszú cikket a családtámogatások alakulásáról a Fidesz kormányzat alatt. Ebből kiderül, hogy bár sokkal több pénz van családtámogatásra mint korábban, de ez sokkal egyenlőtlenebbül oszlik el, és durván a legtehetősebbek kapják a legtöbbet a magyar államtól...

...Két dolgot érdemes még ehhez az adatsorhoz, és a 444 kiváló cikkéhez hozzávenni. Egyrészt azt, hogy a szegénységbe való születés nagyon nagy eséllyel szegénységet termel újra. A még meg sem született gyerek már most kevesebb eséllyel indul az életben, ha a szülei szegények, ha pedig az állam ezt az egyenlőséget nem csökkenteni próbálja, hanem az állami támogatásokkal még növeli is, brutális különbségek alakulhatnak ki, már születéskor, gyerek és gyerek között.

Másrészt, ha megnézzük a jövedelmi tőke hogyan oszlik el az országban, azt láthatjuk, az ilyen egyenlőtlenségek területi szinten is egyre durvább különbségeket hoznak létre az országon belül. Hiszen már most is Északnyugat Magyarország, és Budapest kiemelkedik az országból a gazdasági tőke szempontjából.

Márpedig az ilyen egyenlőtlenségek, nem csupán a gazdaságnak tesznek rosszat, hanem durva társadalmi problémákat is létrehoznak hosszú távon, amit érdemes megelőzni.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.