2017. december 6., szerda

NAGY BANDÓ FIDESZ SZAVAZÓ VOLT

VÁROSI KURÍR
Szerző: bl
2017.12.06.


Nagy Bandó András a közelmúltban ünnepelte 70. születésnapját. Önálló estjével járja az országot, telt házak előtt mond kemény kritikát a mai hatalomról. A humoristával, nagyon is komoly, húsbavágó kérdésekről készített interjút a közelmúltban a Magyar Nemzet. 

Bandó FIDESZ szavazó volt

Bandó kegyetlen őszinteséggel beszélt napjainkról. Nem titkolja 2010-ben és 2014-ben egyéniben a Fideszre szavazott listán az LMP-re. Nagyot csalódott Orbánban, ezért egy vokssal biztos kevesebbet kap a párt jövőre:

Abraham Lincoln elnököt idézem, aki amikor elnök lett, pártbeli ellenlábasaival vette körül magát, mondván, ezek majd a fejére olvassák a hibáit. Most Orbán Viktor a talpnyalóival veszi körül magát, a megélhetési politikusokkal és pénzzel kitömött haverokkal, azokkal, akik félelemben élnek, egzisztenciálisan kiszolgáltatottak; ez árt a legtöbbet a hatalomnak.

Nem tartja eredendően rossznak, hogy a jelenlegi kabinet a magyar vállalkozókat akarja helyzetbe hozni. Ezt el tudja fogadni. Ugyanakkor:

Az már külön dolog, és ez ellen ágálok, hogy két-három oligarcha uralja a mezőnyt. És a kormányfő sajnos olyan emberekkel veszi körül magát, akik hol szavakkal, hol tettekkel minősíthetetlen dolgokat engednek meg maguknak. A műsoromban sok politikust, kormányközeli embert idézek: a szolnoki polgármestertől kezdve a „vak komondoros” Balog Józsefig. A legföljebb felest érő kétharmada senkit sem jogosíthat föl arra, hogy akármit megtehessen. Az illiberalizmus nem lehet ilyen módon liberális önmagával szemben, s mások kárára.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.