2017. december 20., szerda

SZÁZMILLIÓK AZ ORBÁNNAK SOKSZOR CSAK SZÓBAN ADOTT TANÁCSOKÉRT

ZOOM 
Szerző: LENGYEL TIBOR
2017.12.20.


Évi 217 millió forintba kerül az államnak, hogy 5 miniszterelnöki biztos és 18 miniszterelnöki megbízott tanácsokat ad Orbán Viktornak. A listán megtaláljuk a kormányfő „cselédjét” is.

Egyre többen vannak és egyre többe kerülnek az adófizetőknek – ők az Orbán Viktor munkáját segítő tanácsadók, miniszterelnöki biztosi és megbízotti státusban. A Zoom.hu kikérte a kormánytól a tanácsadók listáját és fizetését, így kiderült, hogy az olykor csak szóban elhangzó tanácsok vegyesen „árazottak”: van, aki havi 100 ezerért, míg van, aki 1,3 millióért dolgozik.


Többe kerülnek, mint három éve

Ugyan 2016-ban a kormány levezényelt egy komplett bürokrácia-csökkentő programot, ez nem vonatkozott a miniszterelnök tanácsadóira. Míg a miniszterelnöki megbízottak és biztosok száma 2014 végén 12 volt (egy biztos és tizenegy megbízott), most, 3 évvel később csaknem kétszer ennyien, 23-an vannak (öt biztos és tizennyolc megbízott)
...

De legalább nem kerülnek kétszer annyiba: a havi juttatásukra költött közpénz három év alatt csak 64 százalékkal nőtt. Míg a 2014 végi állapot szerint évente 132 millió forintjába került az adófizetőknek a csapat, addig most már évi 217 milliót kell költeni a fizetésükre. Ehhez még jön sok esetben egyéb juttatás, mint például mobiltelefon-, vagy gépkocsihasználat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.