2017. december 23., szombat

ZÁPOROZTAK A SZIDALMAK A PARLAMENTBŐL ELHAJTÓ KÉPVISELŐKRE, MIUTÁN MEGSZAVAZTÁK A NER-T BEBETONOZÓ TÖRVÉNYT


444.HU
Szerző: plankog
2017.12.23.


Pontosan hat évvel ezelőtt, 2011. december 23-án mozgalmas napja volt a magyar Országgyűlésnek. A ciklus utolsó napján törvények sorát fogadta el a nagyüzemben dolgozó parlament, köztük az egykulcsos adót kétharmadba betonozó stabilitási törvényt, és a választójogi törvényt, ami azóta is meghatározza Magyarország sorsát. A hangulat pedig ennek megfelelő volt aznap a Kossuth téren.

Az LMP (még jóval a pártszakadás előtt, még egységes szervezetként) alaposan rákészült az eseményre.

Reggel a párt aktivistái kormánypárti képviselők kinyomtatott fotóit tartották a magasba „Ugye nem árulod el a demokráciát?” felirattal. Aztán megjelentek a képviselők, többek között Karácsony Gergely, Kukorelly Endre, Szabó Tímea, Jávor Benedek, Vágó Gábor és Ertsey Katalin, és a parlament bejáratához láncolták magukat.

Volt olyan LMP-s képviselő, aki virágládához láncolta magát. A kormánypárti képviselők így autóval nem tudtak bemenni az (akkor még az átalakítás előtt álló) Kossuth téren a parlament előtti lezárt parkolóba, gyalog kellett bemenniük. A rendőrök aztán elkezdték levágni a láncokat, és egyesével elvinni a képviselőket...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.