2017. szeptember 13., szerda

MERKEL GYŐZELME UTÁN AZ ORBÁN-KORMÁNY ÚTELÁGAZÁS ELÉ KERÜL - KÜLFÖLDI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / Kárpáti János
2017.09.13.


Az Európai Unió keleti tagállamainak fel kell adniuk ellenállásukat, és be kell fogadniuk a menekültek meghatározott részét - ez volt a fő üzenete a tegnap Brüsszelben elhangzott nyilatkozatoknak, uniós tisztségviselők és diplomaták részéről a Reuters hírügynökség értelmezése szerint.

Az erről szóló beszámoló - amelyet a New York Times ismertet – kiemeli Manfred Webernek, az Európai Parlament jobbközép, néppárti frakcióvezetőjének a szavait. A bajor CSU-hoz tartozó politikus azt mondta: mindenkinek tiszteletben kell tartania az Európai Bíróság ítéletét. „A jogi csatának vége”. Weber szerint ugyanakkor az ésszerűség azt kívánja a politikusoktól, hogy törekedjenek kompromisszumra a migrációs probléma megoldása érdekében.

A New York Times, valamint a Washington Post is beszámol – részben a Reuters, részben az AP hírügynökség jelentése alapján - Filippo Grandinak, az ENSZ menekültügyi főbiztosának a budapesti sajtótájékoztatójáról. Grandi előzőleg megtekintette a szerb határon létesített tranzitzónákat. Megállapítása szerint egyértelmű az a magyar szándék, hogy korlátozzák azok számát, akik védelmet keresve érkeznek az országba. Külön kifogásolta, hogy a menedékkérőktől megtagadják a szabad mozgás jogát, és ezzel azt üzenik, hogy a menedékért folyamodás bűncselekmény. Grandi méltatta az unió menekültelosztási kvótarendszerét – szerinte a példát máshol a világban is követni lehetne -, és sürgette Magyarországot, hogy adja fel azzal szembeni ellenállását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.