2017. szeptember 13., szerda

SEMMITŐL SEM FÉLNEK JOBBAN, MINT A POLGÁRI ENGEDETLENSÉGTŐL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.09.13.


Azért vannak súlyos következményei annak, hogy a demokratikus pártok és a szabad sajtó tudomásul vette a “fülkeforradalmat”, melynek semmi alkotmányos alapja nincs, semmiféle felhatalmazást nem adott Orbánnak arra, hogy “új rendszert, a Nemzeti Együttműködés Rendszerét” létrehozza. A NENYI alkotmányellenes kamu, államellenes bűncselekmény.

Orbán önkényesen eltörölte a demokratikus Alkotmányt, ezzel megdöntötte az alkotmányos rendet. Az egész rendszere és hatalma törvénytelen. Ezt kellett volna nyilvánvalóvá tenni, nem lett volna szabad visszamenni többé a parlamentbe, miután az ellenzék kivonult Orbán magánalkotmányának megszavazásáról. Ezt nem lett volna szabad megengedni.

Akkor kellett volna bojkottálni a rendszert, a 2014-es választásokkal együtt. Akkor kellett volna polgári engedetlenséget hirdetni, nem legitimálni az alkotmányos rend megdöntését. Semmi logika nem volt abban, hogy az Alkotmány önkényes eltörlésének megszavazásáról kijönnek, aztán a törvénytelen alaptörvény szerint folytatják, később még fel is esküsznek rá. Ugyanígy logikátlan volt kivonulni a csaló választási törvény megszavazásáról, majd az ennek alapján kiírt választáson résztvenni.

Mind emögött kizárólag az ellenzéki pártok éves állami támogatásának megszerzése állt, a pénzért adtak el mindent. Ezért ma már senki nem emlékszik arra, hogy itt egy új rendszer van, ami azt jelenti, hogy az előzőt eltörölték. Illiberális demokrácia nem létezik, de most is demokráciát féltenek még az ellenzékiek, a függetlennek mondott sajtó, holott demokrácia már rég nincs. Felszámolták a hatalmi ágak szétválasztását, szabad és egyenlő választások sincsenek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.