2017. szeptember 13., szerda

A RETTENTHETETLEN HÜLYÉK ORSZÁGA

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2017.09.13.


A Fidesz egyre ostobábbakat állít csatasorba. Kósa Lajos ugyan eltűnik a tűzvonalból, a Modern Városok programra fókuszál, de aggodalomra nincs ok. Az utánpótlás biztosítottnak látszik. Vagyis, nem arról van szó, amire sokan gondolnak: hogy fogy a párt holdudvara és már csupán a hülyék állíthatók hadrendbe. Nem a muníció van fogytán, hanem a Belső Párt látja úgy, hogy velünk, magyarokkal, így kell kommunikálni.

A tőmondatok, az egyszerű megfogalmazások országa lettünk. Még nincs bevégezve a munka, maradt még feladat, de az elvetett mag lassanként szárba szökken.

A magyaroknak, tisztelet a kivételnek, ez kell. Ezt ismerte fel a Belső Párt. Hogy a demokráciáért sírni, a jogállam lebontásán sopánkodni, a sajtó szabadságát követelni – mindez csak igen keveseket érdekel. Ezek nem olyan témák, amelyek nagy tömegeket megmozgatnak.

Minél egyszerűbbnek lenni, minél primitívebben fogalmazni. Ez a koncepció, és ennek ágyaz meg az oktatás következetes lebutítása, valamint a sajtó elfoglalása. Ez utóbbi is nagyon fontos. Ha az emberek nem jutnak rendes hírhez, információhoz, és a tájékoztatásnak kinevezett központi ukázokat a Mészáros-Habony-Vajna Művek színvonalán kapják, előbb-utóbb hozzászoknak ehhez. Elfelejtik, hogy volt idő, amikor az összetett mondatokat is értették és kettőnél több bekezdést is képesek voltak végigolvasni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.