2018. január 25., csütörtök

BABAKÖTVÉNY: ÓRIÁSI KAMATEMELÉS JÖN

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.01.25. 


Napokon belül megjelenhet a babakötvény idei sorozata. Ennek pedig a jelenlegi 3,4 százalék helyett már 5,4 százalék lesz a kamata, ami a piacon található egyéb ajánlatokhoz képest elképesztően vonzónak számíthat. A jó feltétellel pedig már a külföldön élők is élhetnek.

Az idén január elsejétől a törvény szerint a külföldön élőknek is jár az életkezdési támogatás, a szülők Start-számlát is nyithatnak a magyar kincstárnál. A minden megszületett gyerek után járó 42,5 ezer forintos juttatást a 2017. június 30. után született, Magyarország területén lakóhellyel nem rendelkező, magyar állampolgárságú vagy a kettős állampolgárságot el nem ismerő országokban élő, magyar igazolvánnyal rendelkező gyermekek is megkapják. (A törvénymódosításról részletesen itt írtunk.)

A gyerek 18. születésnapjáig vásárolható a Babakötvény. Fontos azonban, hogy leghamarabb a számla megnyitása után három évvel vehető fel a megtakarítás.

A 2017. július 1. előtt született külföldi gyermekek számára – az életkezdési támogatásra nem jogosult, vagyis 2006. január 1. előtt született belföldi gyermekekkel azonos módon – a szülő, hozzátartozó 25 ezer forint befizetésével nyithatja meg a Start-értékpapírszámlát, amelyen az életkezdési támogatás gyarapítható. Nem mellékes, hogy a külföldön élők meglévő, de eddig befagyasztott számlái is életre kelnek. A számlanyitást követően a Babakötvények vásárlása automatikusan történik a Start-értékpapír számlán jóváírt összegekből. (A babakötvényről további részleteket itt talál.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.