2018. január 4., csütörtök

ÉLETKÉPEK EGY SVÁJCI PIZZAFUTÁR HÉTÖZNAPJAIBÓL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.01.04.


A pizzafutárkodás viszonylag jó kiindulópont lehet sokaknak, akik próbálnak külföldön valamilyen átmeneti megélhetést találni, hiszen nem kell hozzá speciális tudás (a folyamatosan frissülő ingyenes GPS-ek korában pláne), viszont emberre mindig szükség van. A korábban már szállodai és alkalmi koncertépítői kalandjait is megosztó Ütvefúró másodállásban végzi ezt a munkát, a mai posztban így szerzett tapasztalatait osztja meg.

„Egy borongós novemberi nap végén találtam egy hirdetést, pizzafutárt keresnek. Lelki szemeim előtt rögtön megjelent a Taxi című film Luc Besson rendezésében, ahol is egy sebességmániás pizzafutár volt a főszereplő.

Egy csütörtöki napra kaptam időpontot. Kikenve kifenve, a legjobb ingemben, enyhe pacsauli szagúan álltam a tükör előtt. Megfésülködtem, amolyan Tom és Jerry módra, amikor is a fekete macska halszálkával fésülködött az erre a célra rendszeresített csatornafedél szolgált tükör gyanánt.

16.00 volt megbeszélve, már félórával előtte ott vagyok. Megérkezik az emberem, szemüveges, kora ötvenes, szemüveges, félhosszú hajjal. Odavezet a pincérnő hozzá, akinek a lelkére kötöttem, hogy szóljon feltétlenül, ha megjön az emberem. Búgó hangon szólit a kiscsaj. Pillanatra elmélázok, de most nem ezért vagyok itt.

Felvételi elbeszélgetés

Emberem hellyel kínál, vele szembe foglalok helyet, a bőr táskámat magam mellé helyezem le. Fürkésző tekintete előtt semmi nem marad titokban. Látom és érzem, minden szavamat meg kell válogatnom. Állandóan mosolygok, a testbeszédem magabiztosságot sugároz.

Megköszönöm a lehetőséget, majd a bőr aktatáskámból előveszem a hiányzó dolgokat, amiket még a legutolsó emailváltásban kért. Elégedett, látom a szemén.

Pár szóban a munkatapasztalataimról kérdez. Említem, hogy 19 éve van jogosítványom, személykocsitól kezdve 3,5 tonnás kisteherautóig targoncával bezárólag mindent vezettem már.

Megjegyzem neki, én szívesen dolgozok, azért vagyok itt hogy dolgozzak, nem hogy szórakozzak, és segélyekből éljek. Megkérdezi, hogy mit tennék, ha sérül a kocsi. Válaszom gyors és azonnali, jelenteném rögtön. Nem szeretem a lapítást, de ezt mástól is elvárom..."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.