2018. január 10., szerda

FEUDÁLIÁBAN EZ AZ ÉLET RENDJE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.01.10.



Arany bambuszmakis jóreggelt kívánok mindenkinek! A hét közepét súroljuk, ami vagy szerdán, vagy csütörtökön, vagy szerdán és csütörtökön, vagy mittudomén mikor van. Mindenestre ma szerda van, és szeretnék örömmel és boldogan beszámolni arról, hogy mi következik a józan észből és a keresztény etikából. Már tegnap is akartam mondani, de sajnos elfelejtettem, pedig. Az van, hogy a klasszikus tanítás (naná, hogy a keresztény evidencia és alapvetés) az állapotbeli kötelesség. Ez azt mondja, hogy nekem elsődleges állapotbeli kötelességem, hogy gondoskodjam a családomról: a feleségemről, a gyerekeimről, a szüleimről. Aztán hogy gondoskodjam a barátaimról, a rokonaimról, a szomszédaimról. Aztán hogy gondoskodjak a nemzetemről. És majd a legeslegvégén van úgy általában az emberiség. Na, most nagyon jellemző az, hogy ezekre a nagy… ööö… akik tetszelegnek a humanista szerepben ők úgy általában az emberiséget akarják boldogítani, de mondjuk a saját családjukról, a szomszédjaikról, a nemzetükről pedig egyáltalán nem gondoskodnak.

Ugye hogy nem lehet belekötni? Vagy várjunk csak… Amikor a keresztény kormány főkeresztény alminiszterelnökét (külön Semjén) ebben a minőségében kérdezi országos, gyerekkori haverja (az ötös számú izé tulajdonosa) a vadiúj, fideszes televízióban az egyetlen témáról, amiről ők beszélgetni szoktak a nyilvánosság boldogítása okán (migránsok), és azt színezi a keresztény fővadász hosszú perceken keresztül, hogyan fognak migránsok német kislányokat erőszakolni, hogyan fogja a német kislány német édesapja agyonlőni a migránst, és hogyan fognak lángolni Európa külvárosai, és ezért neki a nemzetére kell gondolni és visszautasítani, hogy itt minket elözönöljenek a barbárok, és ezt az egész útszéli uszító- és gyűlöletbeszédet a keresztény etika klasszikus tanítására fűzi fel, akkor az embernek összeszorul a gyomra. Nem azért, mert először hallja ezeket a megöbbentő, hergelő paneleket, hanem mert már hangosan ki is mondják, hogy számukra a közfeladat egyet jelent a pereputtyról való gondoskodással. És tényleg. Nyolcadik éve ezt látjuk minden nap. Hogy az ő családjuk nem lesz rühes a kórházban, nem kell éveket várniuk egy életbevágó műtétre, ha vállalkoznának, csak úgy dől a közpénz, ha kell valami jól fizető kamuállás a semmihez nem értő frissdimplomás rokonságnak, simán megoldják, de ha föld, trafik kell netán műkörmöséknek, akkor sincs akadály. Ehhez képest van pofájuk azokat (humanista szerepben tetszelgő civilek, nyilván) is köpködni, akik helyettük gondoskodnak a nyomorultakról, télvíz idején ételt osztanak, vagy kimossák a fekáliából a nemzet magatehetetlen tagjait. Hát így bizony.

Nem baj, mert miközben rohad a nemzet, és rendre lehazugozzák, álhírterjesztőnek nevezik azokat, akik áldozatává válnak a nyolc éve tomboló keresztény gyökérségnek, miközben egy böszme apparátus dolgozik azon, hogy folyamatosan letagadják azt, amit az emberek a saját bőrükön tapasztalnak, a küldetéstudatos sufnijogász Németországban játssza a nagyembert. A nemzet kínjai le vannak fosva, ő eldöntötte, hogy nagyember lesz és minden gyerekkori traumáért elégtételt vesz. Múlt heti dicsőséges müncheni haknija után ma Berlin felé veszi az irányt, ahol fontos emberekkel ütközik állítólag, de legalábbis az Axel Springer kiadó gazdasági csúcstalálkozóján tart előadást és beszél a keresztény gyökerekről, meg arról, hogy gazdaságilag Magyarországot kell csodálni és a példáját követni. Hogy Leslie Mandoki világhírű művész is elkíséri Berlinbe, az csak enyhén vicces. Sokkal viccesebb az viszont, hogy Havasi Bertalanka miniszterelnöki mindenes tájékoztatása szerint

a szervezők kérésére az esemény nem sajtónyilvános...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.