2018. január 5., péntek

GYEREKES, TÁJÉKOZATLAN, AKARATOS - ÍGY BESZÉLNEK TRUMPRÓL A STÁBTAGOK

24.HU
Szerző:  D. KOVÁCS ILDIKÓ
2018.01.05.


Egy néhány nap múlva megjelenő könyv talán még az eddigieknél is kedvezőtlenebb színben tünteti fel Donald Trumpot. Az amerikai elnök máris perrel fenyegeti egyik korábbi bizalmasát, Steve Bannon volt főtanácsadót, aki megszólal a kötetben. Nem valószínű, hogy Michael Wolff írásából mindent készpénznek lehet venni, de érdekesség akad bőven, kezdve onnan, hogy Trump talán nem is akart nyerni, egészen odáig, hogy a lánya, Ivanka viszont nagyon is készül az elnökségre. És persze ott az orosz szál is.

Már eddig is szivárogtak információk arról, hogy valójában mi zajlik a Fehér Házban, például amikor állítólag maga a külügyminiszter, Rex Tillerson nevezte „egy kibaszott idiótának” főnökét, Donald Trumpot, az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökét. Michael Wolff újságíró azonban a január 9-én megjelenő, Fire and Fury című könyvében arra vállalkozott, hogy mélységében mutassa be a Trump-elnökség eddig eltelt hónapjait. Az újságíró állítása szerint 18 hónapon keresztül mintegy kétszáz interjút folytatott le a Trump-stáb magasrangú tagjaival.

Az egyik ilyen beszélgetésen elhangzottakról a 24.hu-n is beszámoltunk. E szerint Steve Bannon, Trump egykori főstratégája „hazaárulást” és „hazafiatlan viselkedést” említett egy, Trump legidősebb fia és egy csapat orosz között a New York-i Trump Towerben lezajlott találkozóval kapcsolatban.

Magyar idő szerint szerdáról csütörtökre virradóra aztán sorra jelentek meg azok a cikkek, amelyek Wolff könyvét szemlézték és amelyekből aggasztó kép rajzolódik ki a Fehér Ház állapotát tekintve: Donald Trumpot még a saját stábja is alkalmatlannak tartja az elnöki szerepre, folyamatosak a konfliktusok az elnökhöz legközelebb álló tanácsadók között, és csakugyan nemzetbiztonsági aggályokat vetnek fel a Trump-család és az oroszok közötti kapcsolatok
....

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.