2018. január 17., szerda

MAGYARORSZÁG KÜLFÖLDI SZEMMEL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.01.17.


Magyarként aligha tudjuk (még sok-sok külföldön töltött év után sem) külső szemlélőként nézni Magyarországot és/vagy Budapestet, hiszen valamilyen emlék mindenkit köt az országhoz. Ezért érdekes kérdés, hogy vajon milyennek látnak minket a külföldiek, éljenek akár mondjuk Budapesten, vagy legyenek csupán látogatók. Ebből szedtem össze mára egy kis válogatást. Vegyesfelvágott lesz, amennyiben próbáltam pozitív és negatív véleményeket is összeszedni (forrása a Quora több threadje), aztán majd el lehet vitatkozni arról, kinek van igaza.

Kevin, francia
A francia Kevin rögtön az elején leszögezte, hogy miként a legtöbb országban, nem mindegy, hogy valaki Budapestről vagy vidékről beszél, hiszen más az élet a fővárosban, mint akár Egerben vagy Győrött. 
Másrészt ami az egyik embernek kellemetlen (az eredeti kérdés úgy hangzott, melyek Magyarország hátrányai), az a másiknak egyáltalán nem biztos, hogy az. Miként az sem mindegy, honnan érkezik az ember, más elvárásai és tapasztalatai vannak mondjuk egy brazilnak és más egy németnek. 
Ezzel együtt ő a következőket szedte össze: 
Fizetés 
A fizetések általában alacsonyabbak, mint az európaiak, inkább a lista végén találhatók az Európai Unión belül. Ezzel együtt érdemes megjegyezni, hogy a megélhetés Budapesten olcsóbb, mint a legtöbb európai fővárosban. 
Nyelv 
A magyar elismerten a világ egyik legnehezebb nyelve, logikájában és szókincsében nagyon kevéssé kapcsolódik bármely más nyelvhez. 
Korrupció 
A kormányzati korrupció létezik, köztudott, mégis nagyon keveset tesznek ellene. 
Ugyanakkor rengeteg vonzó dolog is van a magyarországi életben – jegyezte meg Kevin...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.