2018. január 7., vasárnap

SZEGÉNY SZEGÉNYEK, AKIK A FIDESZESEK SZERINT MEGÉRDEMLIK, HOGY CSAK ENNYIÜK VAN

VÁROSI KURÍR- BANÁNKÖZTÁRSASÁG
Szerző: ADORJÁN GYÖRGY
2018.01.03.


Ha szegény vagy, akkor soha nem látod Caprit, meg Palma de Mallorcát és akkor soha nem jutsz el a legjobb orvosokhoz Németországba, mint az a bizonyos MLSZ elnök, hogy gyógyulhass a gyógyíthatatlanból. Akkor nem ülhetsz a belügyér mellé egy magánrepülőn, útban a wimbledoni teniszdöntő felé. És soha nem lesz szőlőbirtokod Tokaj hegyalján, sem hat szántód, két erdőd, meg Horvátországi apartmanod, amit kiadhatsz minden esztendőben valakiknek.

Megoldjuk okosba

Ha szegény vagy, akkor nem lesz senki, aki odaszóljon az okmányirodába, a bankba, a NAV-hoz, vagy a Temetkezési Intézethez, de még a sintérekhez sem, hogy ügyidet gyorsabban, vagy kedvezőbben elintézzék és akkor soha nem fognak útjavítást végezni, no pláne új utat építeni ott ahol laksz, de elzárhatják viszont a vízcsapodat a marha melegben. És akkor soha nem vehetsz haszonbérbe egy fia hektár állami földet sem, nem lehetsz családi gazdálkodó, tudomásul kell venned, hogy akinek semmije sincs, az annyit is ér.
Ha szegény vagy, akkor hiába is álmodozol hűtött lakásról, sörökről, meg fokhagymás kagylóról, kaviárról, vitaminos koktélokról, pármai sonkáról, és nagy adag olasz fagyiról, akkor feliratkozhatsz a bolti kockás füzetbe nyugdíjig, vagy ameddig nem kapod meg pár tízezres járandóságodat és tűrnöd kell, hogy vannak, akik tízszer, százszor többet visznek haza havonta, csak azért, mert jókor voltak jóhelyen.

Ha szegény vagy, akkor adj Viktor levelére azok helyett is, kiket ő tett mérhetetlenül gazdaggá, az apjának, Csányinak, Garancsinak, vagy Szélesnek és Mészárosnak, és Vajnáról se feledkezz meg.

Bertelsmann alapítvány: Magyarország helyzete siralmas

Az 1977-ben alapított, magát függetlennek valló Bertelsmann alapítvány kutatásvezetője szerint Magyarország helyzete rendkívül siralmas a társadalmi igazságosság terén is. Márpedig az a szegénységgel szorosan összefügg. Európában, az összes lehetséges mutató figyelembevételével, csupán Bulgária, Románia és Görögország van mögöttünk e tekintetben, az összes többi jóval előttünk jár. Ha csak a rezsicsökkentés társadalmi igazságosságát veszem figyelembe, akkor azt mondhatom, az se a szegényebb sorban élőknek kedvez. Mert a szegények közüzemi fogyasztása mennyiségileg amúgy is elmarad a gazdagabb rétegekétől, arról nem is beszélve, hogy a szegények fával főznek és fűtenek, vezetékes vízhálózatuk sokuknak nincs és áramot is alig használnak, már ha az nincs kikapcsolva nekik. De említhetném a végtörlesztéssel élő adósok körét is, ők sem a szegények köréből kerültek ki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.