2018. február 9., péntek

KORRUPCIÓINFÓ: TITKOLÓZIK AZ EMMI, HA A LÁZÁR FELESÉGE-FÉLE ALAPÍTVÁNY TÁMOGATÁSÁRÓL KÉRDEZIK

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2018.02.08.


Nagyon titkol valamit, kitakarta a lényeget az EMMI a Hadházy Ákos LMP-társelnök adatigénylésére kiadott dokumentumokból – mondta el a politikus szokásos csütörtöki Korrupcióinfóján. Hadházy annak kívánt utána nézni, megkaphatta volna egyáltalán a gigatámogatást az a koraszülött-segítő alapítvány, amelyiknek egyik kurátora Lázár János felesége.

Döntéselőkészítő és személyes adat – a szokásos adatgazda-kibúvót vetette be Rétvári Bence, az emberminisztérium államtitkára Hadházy Ákos írásbeli parlamenti kérdésére válaszolva. Hadházy arra várt választ, miért takartak ki szokatlanul sok adatot az egyébként 20 ezer forint költségtérítés ellenében beszkennelt dokumentumokból.

Hadházy az emlékezetes koraszülött-segítő uniós projekt kapcsán igényelt adatokat az EMMI-től. A nagy vihart kavart eset lényege: a Korábban Érkeztem Alapítvány 1,2 milliárd forint uniós támogatást kapott tavaly augusztusban arra, hogy mentorházakat hozzon létre koraszülötteknek és szüleiknek Szegeden, Kecskeméten és Gyulán.

Ugyanerre a célra két másik alapítvány is kapott pénzt, feleekkora összeget. Hadházy erősnek tűnő túlárazásokra – például 50 milliós jogi tanácsadásra, 50 milliós tanulmánykészítésre – hívta fel a figyelmet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.