2018. május 19., szombat

MOLNÁR GYULA, FODOR GÁBOR ÉS A TÖBBI ORBÁNISTA ÁRULÓ

24.HU - POSZT ITT
Szerző: PETŐ PÉTER
2018.05.19.


Aki Molnár Gyulát és Fodor Gábort ellenzéki politikusként kezeli, az nem látott még se politikát, se ellenzéket, se igazságot.

Nézzük meg közelről, mit is művelt a Magyar Szocialista Párt elnöke a kampányban, hogy aztán megemlékezzünk a már mindent eláruló, közéleti hastáncban világbajnoki címre esélyes Fodor Gáborról.

Induljunk a lényegtől. Amint a zoom.hu megírta, Molnár – a dokumentum alapján a politikai analfabétaként vagy cinkosként működő Karácsony Gergellyel együtt – aláírt egy egyébként betarthatatlan szerződést a Liberálisokkal. Ennek értelmében évi sokmillió forintot (az MSZP-P pártra, valamint a pártalapítványra jutó költségvetési támogatásból a Párbeszéd támogatására eső tíz százalék felét) adott volna az MSZP a Fodor-féle bohóctréfapártnak azért, mert beviszi egy képviselőjét a parlamentbe.

Ismétlem:

az MSZP, mely azt kérte, bízzuk rá az országot, évről évre milliókat akart fizetni a Liberálisoknak azért, hogy egyiküket bevigye a parlamentbe.

Ha minden igaz, de miért lenne itt bármi igaz, Molnár az alkut eltitkolta a pártja elől.

Most egy pillanatra vegyük komolyan Molnárt és az MSZP-t, és tételezzük fel, hogy politikai stratégia állt a Liberálisokkal megkötött egyezség mögött. Ebben az esetben az elképzelés alapja, ugye, hogy az MSZP-nek együttműködési készséget kell mutatnia, azt, hogy törekszik a közös lista, az egységes ellenzék kialakítására. Ezért igyekszik több párttal is megállapodni. Minthogy a létező szervezetek nem akarnak közös listát, de még szoros szövetséget sem, ezért a szocialisták a nullaszázalékos mezőben kezdenek keresgélni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.