2018. június 13., szerda

KÉT SZÉLHÁMOS ELMEBETEG HÜLYÍTI A VILÁGOT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.06.12.


Mondhatnánk, hogy a tragédia az, hogy két ilyen elmebeteg atomfegyverek indítógombját tartja a kezében, de nem volt ez másképp korábban sem. Legfeljebb nem volt atombomba. Királyok, pápák, cárok sokasága élt hasonlóan súlyos mentális kihívásokkal, mint Donald Trump és Kim Dzsongun. A különbség annyi, hogy ma van hozzá média is, ezt pedig ők jól kihasználják.

Abban mindenki biztos lehetett, hogy semmiféle megállapodás nem lesz, azt leszámítva, hogy a világ két legmegbízhatatlanabb embere fenntartás nélkül megbízik egymásban, és megpróbálja a siker látszatát kommunikálni saját országa felé. Trump megszabadítva a hős szélsőjobb elmebeteg figuráitól, mint Bannon és társai, olyan emberekkel van körülvéve, akik próbálják elleplezni a láthatónál is borzasztóbb valóságot, hogy ki ül a Fehér Házban.

Ezért gondoskodtak arról, hogy minden diplomáciai s szakmai szabályt felrúgva még szem-és fültanúja se legyen a két zseni találkozójának. Jegyzőkönyv pedig végképp ne készüljön, amiből kiderül, hogy a világbékében reménykedő százmilliók milyen ócska trükk áldozatai, és hogy milyen szerencsétlen idióták kezében vannak. Már csak azt kellett megúszni, hogy Trump mit beszél a sajtótájékoztatón és mit oszt meg a Twitteren.

Ezt azért nem lehetett teljesen megúszni, mert aki hülye az hülye, azzal nem lehet semmit kezdeni, így Trump elárulta, hogy a másik idiótát azzal fűzte, hogy miért nem épít hoteleket és méregdrága condo-kat az észak-koreai tengerpartra a dél-koreai és a kínai gazdagoknak és a turistáknak. Mondta ezt egy olyan elmebetegnek, aki gépágyúval végzi ki az ellenfeleit és akinek országában koncentrációs táborok vannak. Trump ajánlata Kimnek az, hogy ő is legyen Trump. Mit ajánlhatna Trump bárkinek, akinek jót akar? Legszívesebben klónoztatná magát.

Ezzel azt is mondta neki, hogy szarjon le mindent, és a politikai hatalmát használja arra, amire ő, anyagi haszonszerzésre, közben pedig élvezze, hogy egy király. Ez Trump Amerika modellje. Make Trump great again! A két idióta két bűnöző is, a találkozást arra használta mindkettő, hogy ezt a tényt leplezze. Trump így próbálja az amerikaiakat lebeszélni arról, hogy lemondjanak az orosz beavatkozás vizsgálatáról és elfogadják őt legitim elnöknek. Az észak-koreai diktátor pedig azt, hogy éhezteti és mészárolja a népét. De Trumpnak volt a találkozóra nagyobb szüksége, hogy az amerikaiakat elhitesse, hogy igazi elnökük van.

Ez nem biztos, hogy sikerült, mert Trumpnak egy brutális diktátort sikerült legitimálnia, és nem kapni érte semmit. Sőt, ahogy várható volt, a nagy tárgyaló zseni ad majd a semmiért engedményeket, miközben szóvá sem teszi, hogy a világ legembertelenebb rendszere van Észak-Koreában, ahol milliók sínylődnek, ahol ártatlan amerikaiakat kínoztak halálra. Erről egy szó sem esett, viszont Kim Dzsongun kapott egy real estate ajánlatot a tengerpartra. A modell bejáratott, ezzel van tele Florida: az orosz bűnözők finanszírozták, Trump építette...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.