2018. július 28., szombat

A KDNP NEM ADJA FEL A VASÁRNAPI BOLTZÁR ÖTLETÉT

VÁROSI KURÍR / KERÍTÉSEN INNEN
Szerző: Városi Kurír
2018.07.27.


Erős interjút adott Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető a Magyar Hírlapnak: a meleg családok szembemennek a természetes és normális élet követelményével, a kormány tulajdonképp Ferenc pápa szavait követi migrációs ügyben, és a vasárnapi boltzár szolidáris megoldására is van remény. Szerinte előbb-utóbb rábólint a magyar társadalom.

Harrach szerint a meleg család nem a természetes és normális élet része.

„Ki kell tartanunk a természetes és a normális élet követelménye mellett”

– mondta Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető a Magyar Hírlapnak adott interjújában arról, mit gondol Novák Katalin szavairól, aki azt mondta korábban, „vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét”, illetve megtorpan a logika, amikor meleg párok örökbefogadási jogairól van szó. Harrach szavaiból tehát az következik, hogy a meleg család nem a természetes és normális élet része. (Arról már kaptunk egy képet, hogy a kormány elképzelései és a valóság családügyben sem feltétlen azonos.)
2017 első feléhez képest csökkent a szülési kedv

Harrach örvendezve szól arról, a teljes termékenységi arányszám 1,2-ről 1,5-re nőtt, azaz nagyobb a szülési kedv – igaz, épp csütörtökön jöttek ki a friss adatok, hogy 2017 első feléhez képest csökkent a szülési kedv, és az arányszám is visszaesett 1,44-ről 1,42-re.

A tömeges migráció nem emberi jogi kérdés, a jelenségnek előkészítői és végrehajtói is vannak, a főszerepet pedig „nyilvánvalóan” Soros György játssza, mondja fel a kormányzati mantrát Harrach. Ferenc pápát a „liberális médiumok” egyoldalúan idézik, nem számolnak be a nekik nem tetsző megnyilatkozásairól. Aztán maga is – biztos, ami biztos – így tesz: bár a pápa nem említi az „önvédelem felelősségét”, szavait úgy lehet értelmezni, a „valóban üldözöttek iránt van felelősségünk” – ezt Harrach úgy értelmezi, helyben kell segíteni – elsősorban az üldözött keresztényeknek. Hát, erről a pápa bizonyosan nem beszélt.

Harrach most is elmondta, a parlament emelni fog az otthonápolási díjakon, amelyek jelenlegi mértéke, illetve az otthonápolás munkának el nem ismerése nagy port vert fel. „Méltányos, a lehetőségeket is figyelembe vevő” emelés lesz, ígérte a politikus...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.