2018. augusztus 23., csütörtök

HA MOST NINCS OK SZERÉNYNEK LENNI, AKKOR SOHA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.08.23.


Hejhó, jó reggelt kívánok, csütörtököt kell mondani közös erővel! Augusztus 23-át írunk, a Totalitárius Diktatúrák Áldozatainak Európai Emléknapja van ma, amikor még a történelemhamisítók is kommunizmus és a nácizmus áldozatai előtt hajtanak fejet. Ezt onnan lehet tudni, hogy olvastam, úgyhogy örömmel jelenthetem: Kásler Miklós és Schmidt Mária lesz a két főszereplője a megemlékezésnek. Látva, hogy az elvtársak és elvtársnők vért izzadnak a történelem kerekének visszafelé tekerésén, történelmi tények meghamisításával bezárólag, bele sem merek gondolni, mi mindenről fog eszükbe jutni saját maguk.

Addig is szubjektív fontossági sorrendbe helyezem az elmebajt. Morvai Krisztina ex-jobbikos honleány és harcos hazafi minden bizonnyal megunta, hogy az uborkafa árnyékában még az őt újabban előszeretettel felkaroló fideszes propaganda sem érdeklődik túlságosan a hogyléte felől, úgyhogy beverekedte magát a fősodorba. Most éppen azzal védi a hazát, hogy megtámadta az RTL Klubon A mi kis falunk címen futó sorozatot. A PS nevű hergelésügyi és dezinformációs bugyor pedig bő nyállal forgatja a szemét azokon az áldatlan állapotokon, amelyek Pilisszentléleken (itt forgatják a sorozatot) uralkodnak. Röviden: „a kulturális, művészeti és természeti értékekben gazdag” a 300 lelket számláló településen a német tulajdonban lévő televíziócsatorna terrorizálja a lakosságot immár három éve. A gazok pechjére azonban Morvai Krisztina tavaly nyáron éppen Pilisszentléleken vett egy kis hétvégi házat. Szép, úgyhogy iderakom:

"Az RTL Klub A mi kis falunk című (rendkívül primitív, igénytelen) filmsorozatának immáron több éve, májustól októberig tartó napi rendszerességű forgatása miatt a festői szépségű, elvben csendes zsákfalu gyakorlatilag élhetetlen. A nagylétszámú stáb folyamatos jelenléte és hangoskodása, a felhasznált járművek és műszaki eszközök keltette szinte folyamatos és elviselhetetlen zaj, a lakosok mozgásszabadságának és személyes szabadságának folyamatos és jelentős korlátozása a tulajdonhoz való jogot, az emberi méltóságot és a fentebb felsorolt alkotmányos jogokat oly mértékben sérti, hogy jogászként meggyőződésem: e filmforgatás tűrhetetlen, megengedhetetlen és jogsértő"

– írta levelében Morvai Krisztina kultúrlény és emberjogi harcos, amit Völner Pál országgyűlési képviselőnek, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárának, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal vezetőjének, valamint az esztergomi önkormányzat minden illetékesének megküldött. Remélhetőleg, Pilisszentlélek hamarosan fellélegezhet. Minden jogában megsértett állampolgár mögé egy Morvai Krisztinát.

Mindeközben a nemzet fénylő csillaga – gyanítom hogy – a szűk családi kassza szabta korlátokon belül maradva, idén is csak Horvátországig menekült nyaralás céljából. És bár Havasi Bertalan&Co. hangosan és érthetően elmagyarázta, hogy semmi közünk Orbán Viktor magánéleti lírájához (érdekli a francot különben), a horvátok nem csak a lánya szaros pelenka ügyét találták hírértékűnek, hanem azt is, hogy kedd este a horvátországi Vis szigetén tartózkodott. És képzeljék – beszarok, apropó pelenka – a helyi étterembe TESTŐRÖK NÉLKÜL, két barátjával érkezett, és rendkívül visszafogott volt: polipot és pitét evett, hozzá bort ivott. A hely tulajdonosa kvázi könnyekig meghatódott a nagy ember elbűvölő szerénységén, pláne azon, hogy semmi felhajtás nem volt körülötte. Hát én is megilletődtem ettől a szent embertől, minden horvát vendéglátós példaképétől, ha a szerénységet kellene megszoborni, nekem is Orbán lenne az első, aki eszembe jut.

Azért két szerénykedés közé szerintem simán belefért volna, hogy az immár nem csak Horvátországban, de Boszniában és Szerbiában is világhírűvé vált szaros pelenka ügyében valamiféle válaszra utasítja az alattvalóit. Ugyanis az egyik horvát lap, amely nyomtatott számában példás részletességgel számolt be az Orbán-família illetékes tagjának büdöstahó viselkedéséről, kérdéseivel a miniszterelnök hivatalához fordult, hátha némi magyarázattal szolgálnak azzal kapcsolatban, hogy ezt így hogy? Gondolom, hogy a féknyúznak nem válaszolok jól bevált stratégia mentén jártak el ezúttal is a lakájai, mert valóban nem válaszoltak. Ha most nincs ok szerénynek lenni, akkor soha. Nesze neked, országimázs!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.