2018. szeptember 28., péntek

NAGY VÁLTOZÁSOK JÖNNEK A PÉNZTÁRAKNÁL - A VAGYON ARÁNYÁBAN VONHATNAK MAJD DÍJAKAT A KASSZÁK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.09.28.


A pénztári tagsággal jelenleg nem rendelkezők fele vágna bele a takarékoskodásba a munkáltató segítségével – derült ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) konferenciáján. A rendezvényen a jegybank alelnöke olyan intézkedéseket vázolt fel, amelyek alapvetően érinthetik a szektort.

Érdemes a pénztárakban rejlő potenciált, mind az állam, mind a munkáltatók, mind pedig az öngondoskodás érdekében erőfeszítéseket tevő magánszemélyek részéről kihasználni – hangsúlyozta a rendezvényt megnyitó előadásában Kravalik Gábor, az ÖPOSZ elnöke.

Horváth Zsófia, a Pénztárszövetség főtitkára a Pénztárszövetség legfrissebb kutatását idézve hangsúlyozta, hogy azoknak a 71 százaléka, akik már jelenleg is tagjai valamelyik önkéntes nyugdíjpénztárnak, 16-40 ezer forintra növelné havi befizetését a jelenlegi 5-10 ezer forintos szintről, ha a munkáltatójától kiegészítést kapna. A pénztári tagsággal nem rendelkezőknek – körülbelül 2 millió aktív embernek - pedig a fele kezdené meg a pénztári takarékoskodást, ha számíthatna benne munkáltatója közreműködésére.

Kravalik Gábor pedig elmondta, a Pénztárszövetség reméli, hogy rövidesen megszületik egy olyan átfogó szabályozás, amely az állam, a munkáltatók és a munkavállalók közös szerepvállalásán alapul, és kellő ösztönzést ad a munkáltatóknak a dolgozók pénztári takarékoskodásának támogatásához. Ez pedig pénztártagsággal nem rendelkező alkalmazottak millióit terelhetné az öngondoskodás útjára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.