2018. október 15., hétfő

BANKHOZ KÉNYSZERÍTHETIK A NYUGDÍJASOKAT - AKI NEM AKAR UTALÁST, ANNAK KÜLÖN KÉRELMEZNIE KELLENE A POSTAI KÉZBESÍTÉST

AZ ÉN PÉNZEM 
Szerző: Az Én Pénzem
2018.10.15.


Sok nyugdíjas állt vissza a tranzakciós illeték bevezetése után a postai kézbesítésre, de az államkincstár szerint már visszafordult ez a folyamat. Úgy tűnik azonban, nem eléggé. A kötelező utalást nyilvánvalóan nem merik elrendelni, de akad javaslat, amely a magánnyugdíjpénztáraknál már sikeresen alkalmazott modellt vetné be.


A tranzakciós illeték bevezetésének hatásaként elkezdtek menekülni a nyugdíjasok a bankoktól. Mint az Azénpénzem.hu akkoriban az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságtól (ONYF) megtudta: sokan álltak vissza a postai kézbesítésre. A Magyar Államkincstár (MÁK) viszont nemrégiben – írta meg a Világgazdaság – közölte: az elmúlt években számottevően megnőtt a lakossági folyószámlára utalt nyugdíjak és családtámogatások aránya.

Az Államkincstár adatai szerint 2017-ben a nyugdíjak összegének már a 61 százaléka átutalással érkezett az érintettek bankszámlájára, ami számottevő haladás. Balogh László, a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a lapnak arról beszélt, hogy a nyugdíjjellegű és szociális ellátások terén kibontakozó folyamat öngerjesztő: a juttatásaikat elektronikus formában kapó polgárok a fizetésnél is mind nagyobb arányban használnak elektronikus megoldásokat, s így tovább csökkennek a társadalmi ráfordítások...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.