2018. október 22., hétfő

FIDESZ-KÖZELI CÉG SZERKESZTI AZ RMDSZ ÚJ NEMZETKÖZI PR-OLDALÁT

ÁTLÁTSZÓ / ERDÉLY BLOG
Szerző: SIPOS ZOLTÁN
2018.10.22.


A napokban bemutatott transylvanianow.com portál magyarországi támogatásból jött létre, a szerkesztői feladatokat egy magyar kormánynak dolgozó kommunikációs cég látja el.

„Nagyon sok sztori létezik, de nincs egy egységes történet Erdélyről” – vezette fel előadását Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke a 6. Digitális Székelyföld Konferencián, ahol a www.transylvanianow.com portál létrejöttének szükségességéről beszélt. Porcsalmi szerint a portálra azért van szükség, hogy egy külföldinek ne csak Drakula jusson eszébe, amikor Erdélyről hall.

„A kihívás, hogy megváltoztassuk az eddig kialakult percepciót. Hosszú távú, folyamatos munka ez: el akarjuk érni, hogy ne Ceaușescu ugorjon be egy külföldinek, hanem inkább Károly herceg, aki szereti ezt a vidéket, ne a siralmas árvaházak, hanem a modern inkubátorházak, ne a konfliktusok és egy újabb Koszovó jusson az emberek eszébe, hanem gondoljanak úgy Erdélyre, mint egy fejlődő régióra, egy új Dél-Tirolra” – fogalmazott.

Az angol nyelvű portál kiadója az RMDSZ holdudvarába tartozó Eurotrans Alapítvány. Az alapítvány jegyezte be a transylvanianow.com domaint, és pályázott 35 millió forintot (kb. 100 ezer eurót) a Bethlen Gábor Alaptól 2018 márciusában.

Hozzá kell tennünk, a rendelkezésünkre álló adatokból nem derül ki egyértelműen, hogy ezt a 35 milliós támogatást mire kapta az Eurotrans Alapítvány. A honlap impresszuma a Bethlen Gábor Alapot tünteti fel támogatóként, és az Eurotrans nem szerepel más támogatással a BGA adatbázisában, ebből következtetünk, hogy az alapítvány a pénzt az angol nyelvű portálra szánja.

Impresszuma szerint a szerkesztő Dénes Albert, illetve a FWD Affairs Kft. – mindkét név legutóbb a Remix nevű kormányzati PR-portál körül bukkant fel. A portál célja megváltoztatni azt a narratívát, ami Magyarországról, illetve a visegrádi négyekről szól az angol nyelvű médiumokban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.