2018. október 18., csütörtök

FOGGAL KÖRÖMMEL VÉDI VADÁSZTERÜLETÉT A MÉSZÁROS FAMÍLIA A PERNYERTES VADÁSZOKKAL SZEMBEN

HVG ONLINE
Szerző: SZLAVKOVICS RITA
2018.10.18. 


Különös per indult hétfőn Békésben a bélmegyeri vadászterületért, a felperes és az alperes is a Mészáros érdekkört képviseli. A perben „ellenérdekelt” felek pedig egymást támogatják a bíróság előtt. Ráadásul most annak a vadászati jogról is döntő közgyűlésnek az érvénytelenségéért harcolnak, amit ők bonyolítottak le. Hogy van ez?

"A felperes és az alperes egy olyan játékot játszik, amely arra irányul, hogy a vadászati jogot megszerezzék".

– fejtette ki rögtön a per elején a három bélmegyeri vadász jogi képviselője, akiknek korábban egy másik perben a bíróság már jogerősen igazat adott, tehát elvileg már nekik kellene vadászniuk Bélmegyeren.

A történet két évvel ezelőtt kezdődött, amikor a Békés megyei Bélmegyeren váratlanul kigolyózták a vadászatból a területen már évtizedek óta vadgazdálkodó helyi Bélmegyeri Földtulajdonosok Vadásztársaságot: a földtulajdonosi közgyűlésen kizárták őket az állami terület elő-haszonbérleti jogából, így a tulajdonképpen földdel egyáltalán nem, vagy csak kis földdarabokkal rendelkezők kerültek többségbe, akik az ifjabb Mészáros Lőrinc vadásztársaságával kötöttek szerződést, így ők vadászhatnak. Ezt a határozatot azonban megtámadták a bíróságon a kizárt földtulajdonosok, ezt a pert nyerték meg jogerősen a nyár elején. Ez azt jelentette volna, hogy automatikusan megkapják az elő-haszonbérleti jogot az állami területekre is, és döntenek a vadászati jogról is. De nem ez történt, hanem beindult a kavarás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.