2018. október 16., kedd

GALÁDOK ÉVE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.10.16.


Jó reggelt kívánok! Már megint hétfő van, ez már a második ezen a héten. Tegnapról itt maradt a nap szerkesztőségi kommentje, ezt most nyilvánosságra hozom, szerintem ugyanis ez szállóige-gyanús. Mindenkinél is bölcsebb kollégám a betűvetésben spontán önkritikát gyakorolt, és azt bírta mondani: hülye vagyok, mint Tállai. Aggódom érte. Nem Tállaiért. A helyzet az, hogy ha Tállai András sokoldalúan fejlett szalagelvágó és benzinárcsökkentő lenne az egyetlen problémánk, akkor szerintem simán beleférne. Csakhogy.

Kezdjük Bod Péter Ákossal, a Corvinus Egyetem professzorával, akiből a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetéséről szóló hír, valamint a vonatkozó, redvás törvényjavaslat egyik napról a másikra várható áterőltetéséről a kétharmados droidgépezeten, ezt a reakciót váltotta ki: teljesen érthetetlen a lakástakarék-rendszer ellehetetlenítése. Ne már, most komolyan? Érthetetlen? Mi ezen az érthetetlen? Hát hiszen kilencedik éve megállás nélkül ezt művelik. Igen, egyetértek a volt jegybankelnökkel: ha a kormány úgy ítéli meg, hogy a pénzintézetek túlságosan magas nyereséget értek el, akkor újra kellett volna szabályoznia a működésüket. De miért is foglalkoznának is faszságokkal, amikor egy tollvonással és egy kórusban bégetéssel az egész rendszert fel lehet számolni? Anélkül, hogy az érintettekkel konzultáltak volna előzőleg, anélkül, hogy készültek volna bármilyen amatőr hatástanulmányok, vagy hogy előzetesen felmérték volna: a probléma, amit a mosdatlan szájukkal megneveztek, annak valóban ez az egyetlen megoldási lehetősége. Nem áll jól ez a naivitás professzor úr, szerintem a dolog napnál világosabb: fogy a zseton. Most éppen a potenciális lakásvásárlókat/lakásépítőket szopatták meg a pénzintézetek extraprofitjára hivatkozva, de semmi pánik, jönnek szépen sorban a következő áldozatai annak az elképzelhetetlen harácsolásnak, amit itt tátott szájjal, csodálkozva és hitetlenkedve évekig végig tetszettünk nézni. Márpedig a következményeket senki nem kerülheti el.

Mert azt mindenkinek kurvára meg kell fizetnie, hogy példának okáért van egy két mondatot helyesen egymás után rakni képtelen felcsúti gáz- és disznószerelőből lett üzleti zseni, akinek cégei – amellett, hogy mindenhez is értenek, és általában mindenhez csak ők értenek – mindeközben 96 milliárdos felárral vállalják el a kibaszatos közbeszerzési munkákat. Mert hogy és hogy nem, mindig úgy alakul, hogy az Orbán család strómanja, akinek már nyíltan is az a feladata, hogy a közpénzt az Orbán-klán magánvagyonává játssza át, szinte mindig drágább ajánlatokkal nyerik a tendereket, mint amennyiért azokat eredetileg kiíjrják. És működik. Mert ezeknek a haza az első. Vagyis vastag rétegekben húzzák lefele a pórnép hátáról a bőrt, és rendben van. Tehát a fideszes állam már meg sem próbálja eljátszani, hogy a közpénzek felelős kezelése a cél, lopnak, mint a kurvaélet, és szívják az ország vérét.

És miközben a kivakarózott, mindenféle erkölcsi gátlását levetkőzött felcsúti Athéntól Tallinig röpköd, és mindenütt személyesen kell jelen lennie a magyar futball nagyobb dicsőségét ünnepelni, mert ez a kibaszott mániája (a görögöktől elszenvedett vereség után egy hatgólos mérkőzésen döntetlent játszottak a fiúk az észtek ellen), mindent kinyírnak, eltaposnak, ami az útjukban áll. A Magyar Közlönyben már pénteken megjelent az Orbán enyves keze által szignált kormányrendelet, amely megszüntette a társadalmi nemek tanulmánya mesterképzést Magyarországon. Tudom, hogy ez nem vág a sárga csekktől sárga csekkig rettegő, az egzisztenciális nyomorúsággal küzdő országlakók húsába, de mindenki más legalább egy kicsit elborzadhatna. Akkor is, ha esetleg halvány fingja nincs arról, hogy mi az a genderképzés, amire az összes fideszes talpnyaló hónapok óta okádja az epéjét és amitől huhogva, vinnyogva, toporzékolva védi a magyarságot. Leszarták a tiltakozásokat, milyen Rektori Konferencia, milyen ELTE, milyen CEU? Megideologizálták a büdöstaplóságukat, és kinyírtak egy egyetemi képzést. Azért, mert a szotyolaköpködő fehérvári huszáros igénytelenség, az obligát sorosozás, liberálisozás ezt megkövetelte. Mondjuk tényleg nem feltételezem a kisstílű, pitiáner, ájtatos, személyeskedő, papagáj üzemmódban papírról kreténségeket és aljasságokat felolvasó Rétvári Bencéről (ennyi neki a kapacitása, meg egy zsák krumpli), hogy a tányérnyalásra berendezkedett szolgalelkű agyával felfogja: kicsit többről van szó annál, mint hogy a társadalmi nem fogalma azért nem létezik, mert az ember férfinak vagy nőnek születik. Szerintem ne álljanak meg itt, szántsák be a gecibe az összes olyan tudományágat, ami a rohadék rezsimjükre bármilyen veszélyt jelent (van néhány ilyen), sőt a felsőoktatást szüntessék meg, töröljék el, dózerolják le, nincs rá szükség. Ahhoz, amivé ez az ország lett, amivé a fővezér betegítette, nincs szükség tanult emberfőkre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése