2018. október 10., szerda

KAVANAUGH UTÁN: MEDDIG TART MÉG A DEMOKRATÁK IRÁNYVESZTÉSE?

DANUBE INSTITUTE
Szerző: Danube Institute
2018.10.10.


Miközben a demokraták továbbra is a 2016-os választásokat akarják újrajátszani, a republikánusok kinevezték második legfelső bírájukat a hétvégén. A Brett Kavanaugh kinevezési eljárása során alkalmazott demokrata stratégia várhatóan a helyközi választásokon is előkerül majd. De ami eddig nem működött, vajon fog egy hónap múlva? – teszi fel a kérdést Peter van Buren az American Conservative oldalán.

A szerző szerint a kinevezési eljárás során hallható demokrata retorika teljes mértékben az előző választás visszhangja. A Demokrata Párt tisztában van azzal, hogy egy évtizedekkel ezelőtti szexuális visszaélés vádját az FBI nyomozása sem tudná már bizonyítani, hiszen Kavanaugh több átvilágításon is átesett már élete folyamán, és kevéssé valószínű, hogy új bizonyítékokat kerülnének napfényre. Valójában a médiának akartak okot szolgáltatni arra, hogy kijelentsék, maga az eljárás volt tisztességtelen.

A kotta nem változott: Putyin ellopta az elnökséget, gerrymanderinggel csalták el a választást, az FBI nem hallgathatott ki elég tanút. A jelölt bírói teljesítményét félresöpörték egy sor progresszívnek mondott, de inkább „clintoni” kérdés vizsgálatával, aminek a célja Kavanaugh hiteltelenítése volt, mintha ez megakadályozhatná a kinevezést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.