2018. október 30., kedd

LÁNCZI REKTOR ESETE A CEU-VAL, A POLCCAL ÉS A LEKVÁRRAL

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2018.10.29.


Lánczi András egy szellemes aforizmával magyarázta meg, miért kell nekiesni a CEU-nak és az MTA-nak.

A tudás hatalom - mondta Kierkegaard. Valójában nem ezt mondta, hanem azt, hogy - Jesper, adj még féldecit a vadabbikból!- de világért sem korlátoznám a rektor urat episztemológiai kalandozásaiban. A tudás hatalom, a CEU és az MTA az intézményesített tudást képviseli, tehát neki kell esni, mint tót az anyjának - vagy, ahogy Kierkegaard mondta volt, mint norvég a gárdakapitány feleségének. A vekkerórák gyártását is ezért kell a nemesfém-forgalmazási törvény hatálya alá rendelni.

Igényes okfejtése közben a rektor úr elpanaszolta azt is, hogy micsoda gyalázat, hogy az egyetemi tanársághoz nagyon tanácsos az MTA doktorának lenni, miközben amúgy Lánczi András egyetemi tanár és nem az MTA doktora. Vannak, akik ilyenkor felvetik, hogy a probléma inkább az, hogy ideológiai seggnyalásra sajnos nem lehet nagydoktorti kapni, de tőlük elhatárolódom. Tudom, vannak még rosszabbak is, akik egy frusztrált pöcsnek tartják Lánczi urat, aki úgy érzi, hogy végre eljött a hozzá hasonló tehetségtelen komcsik ideje. Persze nem itt, a Szent Vincentről, az Illiberális Jótevők védőszentjéről elnevezett blogban.

Lánczi rektor úr azt is elmondja, hogy ő ugyan nem fog ezekkel a libsikkel vitatkozni, akik még a természetjogot sem értik, ő bezzeg annyira érti, hogy szinte már helikopter...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.