2018. október 25., csütörtök

NYUGDÍJ: A SZÜLŐI HÁZBÓL HOZZUK A SZOKÁSOKAT - A MEGTAKARÍTÁSOK TERÉN IS MEGHATÁROZÓ A CSALÁDI MINTA

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.10.25.


A jelenleg nyugdíjcélú megtakarítással rendelkezők aránya a lakosság átlagánál kétszer nagyobb azok között, akik a szüleiktől is ezt látták – állapította meg egy kutatás. Az otthonról hozott minta követése más téren is nagyon jól látszik. A többség saját szüleitől több erőfeszítést várt vagy várna el a nyugdíjra felkészülés terén.

Pedagógiai közhely, hogy a gyerekekre legjobban a család hat. Az már meglepőbb, hogy a szülői minta mennyire meghatározó lehet az öngondoskodási stratégiákra is. A Groupama Biztosító legfrissebb országos kutatása alapján kimutatta: értékesíthető vagyontárgyakat ötször annyian gyűjtenek, de vállalkozás indításába, ingatlanbefektetésbe is legalább háromszor többen vágnak bele, ha otthon is ezt látták.

A 18-59 éves korú lakosság nyugdíjcélú takarékosságait vizsgálva is jelentős a különbség a családi minta szerint. A jelenleg ilyen megtakarítással rendelkezők aránya ugyanis a lakosság átlagánál kétszer nagyobb azok között, akik a szüleiktől is ezt látták.

A Groupama Biztosító megbízásából, az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. végzett 2018 szeptemberében reprezentatív kutatást. Eredménye szerint a megkérdezettek 19 százaléka látta azt szüleitől, hogy valamilyen pénzügyi termékben tartalékoltak életük során, míg kifejezetten nyugdíjcélú takarékoskodásra 12 százalékuk látott erőfeszítést családi körben
. ..

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.