2018. november 28., szerda

EZ A JELENTÉKTELEN IRODAHÁZ EGY MÁLTAI KISVÁROSBAN A MAGYAR GAZDASÁGI ÉLET EGYIK FONTOS GÓCPONTJA (VOLT)

444
Szerző: URFI PÉTER
2018.11.28.


Ta' Xbiex kétezer fős település Valletta mellett. Leginkább jellegtelennek mondanám, bár kifejezetten jó helyen van: közel a főváros és ott a kikötő. Amikor hétvégén körbesétáltam, az utcákon egy teremtett lelket nem lehetett látni. 

Hamar megtaláltam a Triq il-Prinjolata nevű kis utcát, benne összesen 5-6 házzal. Máltán sokszor – és sajnos a házszámok helyett – saját nevük van az épületeknek, és ezeket a Google térképe is ismeri, ami így el is vezetett a Susan Court nevű házhoz. De hiába mutatott a térkép egyértelműen ide, nem hittem el, hogy jó helyen járok, amíg meg nem találtam egy Susan Courtba címzett levelet a postaláda mellett.

Bár eddig is láttam a Google utcaképein, hogy szerény kis irodaházról van szó, ahol tucatnyi kis cég székel, de azt gondoltam, hogy valami hiba van a dologban, a Google belekavarodott a máltai címrendszer sajátosságaiba vagy az utcáról nem látszik jól, milyen prominens épület ez valójában.

De nincs itt semmi hiba: ez itt a magyar gazdasági élet egyik kiemelt helyszíne.

Erre a címre jegyeztek be ugyanis három olyan céget, amelyeknek magyar leágazásai az alapítás után azonnal milliárdos bizniszekbe bonyolódtak Magyarországon... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.