2018. november 11., vasárnap

LE A HONFOGLALÁSSAL! IS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.11.10.


Nem mondom, hogy jó látni, de sajnos ennek ellenére meglehetősen látványos, hogyan épül lefele napról napra a kormányzati-állampárti kommunikáció. A jó hír az (ja, nem), hogy a leépülés tökéletesen fordítottan aránylik a kommunikációs hadviselésre fordított közpénz mennyiségével. Más szavakkal: minél egyszerűbb, minél valósághajlítottabb tőmondatokra butított, minél harsányabb (a két vérző agysejttel közlekedő magyaremberekre kalibrált, kösz, Edgar) és minél übergagyibb szavakat pakolnak egymás után, annál többe kerül. Azoknak, akik fizetnek azért – kényszerből vagy szívesörömest, mert sokszínű fajta a magyar még ha homogén is, mondaná egy bölcs dakota, aki alól már rég kihalt a ló -, hogy a saját pénzükből hülyítsék hűvös halomba őket.

No, a szombati nap örömére ezt tojta a fideszes jézuska vagy nyuszi, vagy nem tudom minek nevezik a tojót a melldöngető keresztény kultúrkörben:...

Eccerű, nem? A hülye is megérti még akkor is, ha se Soros, se migráns, se Brüsszel, se liberális, se hazaáruló nem szerepel a képeslapon. Amely képeslapokat újabban a főnök október 23-án elordított ünnepi beszédéből kimart magvas evidenciákkal szoktak feldíszíteni. Ez az aranyköpet is onnan való.

Lenne nekem egy kérdésem, ha már így alakult. Egészen pontosan mit jelenthet az, hogy mi senkinek nem vettük el a hazáját? Mármint ha kizárjuk azt a lehetőséget, hogy ezerévvel ezelőtt, pláne kétezerrel Rogán Bűnöző Antalnak nem volt lakáslottója (ahogy letelepedési köténye sem volt neki), volt viszont országlottója, és azon nyertük a hont. Ha ez nem így van – és én erőteljesen hajlok rá, hogy nem így van -, akkor ez azt is jelenti, hogy ami Augsburg és a megkeresztényesedésünkelőtt történt, az sem volt igaz?

Vagyis már nem csak átírni szükséges a történelmet, hanem ki is kell törölni belőle komplett fejezeteket? Mert ha valóban nem vettük el senkinek a hazáját, akkor abból az is következik, hogy midőn átkecmeregtünk a Vereckei hágón és beestünk ide, ahol most vagyunk, itt nem élt senki előttünk. Közben meg én úgy tudom, és mások is úgy tudják, sőt, eddig mindannyian úgy tudtuk, hogy ez nem annyira igaz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.