2018. december 19., szerda

HOGYAN LEGYÉL NÉMETTÉ 20 LÉPÉSBEN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.12.19.


Az év vége felé közeledve következzen egy olyan poszt, amit nem kell teljesen komolyan venni, inkább amolyan játékos „beilleszkedés-lista”, amit ha van kedvetek, ti is megírhattok annak az országnak a lakóiról, ahol éltek. (A cím a szokásos hataratkelo@hotmail.com). Szóval Barbara egy Németországban született osztrák (aki egyébként évekig élt Magyarországon is), ő írta meg, hogy szerinte mi kell ahhoz, hogy valaki beilleszkedjen Németországban. (Ha bizonyos pontokon a magyarokra vagy más nációkra ismerünk, az nem véletlen, csak annyit tesz, hogy mindannyian emberek vagyunk.)

#1 Egy pár papucs

Elengedhetetlen egy pár papucs, amit alvás előtt akkurátusan az ágy mellé helyezünk. Amikor elmegyünk otthonról, akkor a bejárati ajtó közelébe. Isten ments, hogy akár egyetlen lépést is tegyél az otthonodban utcai cipőben!

#2 Feierabend

A szabadidő értékesebb mindennél, ne felejtsük el egy kis sörrel megünnepelni, hogy vége a munkának!

#3 Biztos, ami biztos(ított)

Ahány féle és fajta biztosítást találsz, azt kösd meg, vonatkozzon jogi kiadásokra, bringára vagy ivóvízre. Addig ne hagyd abba, amíg a kereseted felét biztosítási díjakra nem költöd, melyek többségéről persze hamarosan fogalmad sem lesz, hogy mire vonatkoznak.

#4 Vasárnap reggeli kelés

Kelj korán vasárnap, hogy minél hamarabb elmehess a pékségbe, így reggelire nem maradsz friss Brötchen és Gebäckteilchen híján.

#5 A vasárnap a pihenésé


Na de ezen túl semmi mást ne is csinálj vasárnap, kivéve a délutáni kávé és süti elfogyasztását.

#6 Fűnyírás

Füvet nyírni szombaton kell, szigorúan csak és kizárólag délelőtt 9-11 és délután 14-16 óra között. Hiszen nem soha nem zavarnád meg a szomszédaid a Mittagsruhe (kora délutáni szunyókálás) közben.

#7 Autómosás

Ezt követően viszont legkevesebb két órát tölts az autód lemosásával.

#8 Ami BMW, de

Vegyél magadnak menő BMW-t 30 ezer euróért, természetesen egyetlen pillanatig sem kérdőjelezve meg befektetésed értelmét vagy jogosságát. Ugyanakkor ha valaki az orrod elől elviszi az utolsó 2 eurós lazacot az Aldiban, akkor borulj ki.

#9 Halmozz fel munkaszüneti nap előtt

Ha hosszú hétvége, munkaszüneti nap következik, menj el a szupermarketbe előző nap és vásárolj annyit, mintha a boltok soha többet nem nyitnának ki. Végül is ki mondta, hogy egy zombiapokalipszis nem törhet ki pont egy hosszú hétvégén, amikor esély sincs a pánikszerű vásárlásra?

#10 Irány Mallorca!

Nem is igazi német az, aki életében legalább egyszer nem nyaral Mallorcán – vagy ahogyan a túlművelt németek hívják: Malle-n. Ott levetkőzheted magadról (a ruhádon kívül) a német merevséget...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.