2018. december 19., szerda

PÉNZ A BANKOKTÓL? EGYSZER MÉG JÖHET!

AZ ÉN PÉNZEM 
Szerző: Az Én Pénzem
2018.12.18.


Még hónapokig biztosan tart a Raiffesen ügyfeleinél a bizonytalanság

Még mindig elég sokan várják, hogy a már öt évvel ezelőtt számos bank ellen indult „túlszámlázási” eljárások eredményeképpen pénz kapjanak vissza. A Magyar Nemzeti Banktól (MNB) az Azénpénzem.hu most megtudta: négy per még mindig folyamatban van. A Raiffeisen ügyfeleinek vagy van okuk még várni, vagy sem. A helyzet ugyanis ezen a téren meglehetősen ellentmondásosnak látszik.

A jegybank 2014 tavaszán jelentette be: tízmilliárdos nagyságrendben kell visszafizetniük pénzt a bankoknak az ügyfeleik részére április végéig, mert 2012-ben és 2013-ban nem jogszerűen emelték a díjaikat és költségeiket. Még 2014 nyarán kiderült, hogy a visszatérítés valójában a jelzett összeg harmadára sem rúg. Ennek oka például az volt, hogy 26 bank pert indított. Már tavaly azzal indult az év, hogy tavaszig minden ügy befejeződik. Néhány figyelmes olvasónk azonban jelezte portálunknak, hogy eddig nem kaptak vissza semmit. Ilyen jelzéseket pedig mostanában újra kaptunk.

Mint az Azénpénzem.hu a jegybanktól megtudta: a pénzügyi intézmények egyoldalú díjemeléseivel kapcsolatos témavizsgálata során hozott elmarasztaló határozataival szemben a bankok által indított 4 per még jelenleg is folyamatban van. Az eddig döntések mérlegeként elmondták, hogy 17 pert egészében, egyet nagyobbrészt jogerősen megnyert az MNB. Három további eljárásban a per megszüntetése miatt maradt hatályban az eredeti határozat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.