2018. december 19., szerda

A SZTRÁJK AZ, AMI MIATT MEG FOG HÁTRÁLNI A KORMÁNY

MÉRCE
Szerző: BIRTALAN GERGELY
2018.12.19.


Annak, akit érint a munka törvénykönyve (és/vagy részt vesz a napokban tüntetéseken), fontos tudnia, hogy ezeknek a megmozdulásoknak nem az a tétje, hogy most akkor a Fidesz visszavonja-e a rabszolgatörvényt, vagy sem. Nem fogja.

Az a tüntetések valódi tétje, hogy sikerül-e meggyőzni elég embert arról, hogy nincsenek egyedül, és hogy a helyzet ANNYIRA szar, hogy inkább megéri sztrájkba lépni, mint ezt a gyomrost is elfogadni, és csinálni a hat napos munkahetet úgy, hogy ezzel csak még szegényebbek lesznek.

A sztrájk az, ami miatt meg fog hátrálni a kormány. A munkabeszüntetés közvetlenül a hatalom zsebére megy, nem a szívére (szívük nincsen, de a zsebükre nagyon érzékenyek). Teljesen mindegy mit okádnak ki a propaganda-médián keresztül, ha áll a termelés, akkor profitot veszítenek a tulajdonosok, és rövid időn belül az igazgatók fognak telefonálni Orbánnak, hogy csináljon valamit.

És EZ a hatalom, EZÉRT van a dolgozók kezében a döntés, hogy legyen változás, vagy ne legyen, és menjen minden tovább az eddigiek szerint.


A szakszervezetek összedugták a fejüket, de hogy ebből mi lesz, és pláne mikorra, azt nem lehet tudni. Azonban most azonnal muszáj cselekedni. Meg kell szervezni a leállást, úgy, hogy fájjon, hogy az zsebre menjen. Azoknak a dolgozóknak, akiknek elege van a rabszolgáztatásból: ne várjatok, nincs már mire...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.