2018. december 29., szombat

KILAKOLTATÁSOK: CSALÁDOK SZAKADNAK SZÉT, A MINISZTÉRIUMNAK ADATAI SINCSENEK

MAGYAR HANG
Szerző: Magyar Hang
2018.12.27.


Nagyságrendileg tízezer család került utcára a statisztikák szerint az elmúlt három évben – írja a 24. A hírportál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar nyilvántartása alapján közölt adatokat, ezek szerint legtöbb családot tavaly lakoltatták ki, ekkor több mint 3600-an kényszerültek elhagyni az otthonukat, de 2016-ban is mintegy háromezer család veszítette el otthonát. Az idei évre vonatkozóan még nincsenek végleges adatok, de októberig 2274 esetben lakoltattak ki az önálló bírósági végrehajtók.

Ugyan a legtöbb családnak sikerült elhelyezkednie barátoknál, rokonoknál vagy épp albérletben, de akadnak olyanok is, akiknek nem volt hova menniük, ilyen esetben pedig az illetékes gyámhivatalnak kötelessége a kiskorú gyermekeket kiemelni a családból és elhelyezni.

A végrehajtási törvény szerint a kilakoltatáskor kiskorú gyermek érintettsége esetén a gyámhatóság képviselője is részt vesz. Ilyenkor az ügyben eljáró önálló bírósági végrehajtó kötelessége megkérdezni a családot, hogy van-e hova menniük. Ha nincs, a gyámhivatalnak be kell avatkoznia. Hogy mindez nem csupán elméleti lehetőség, azt bizonyítja egyrészt, hogy Schadl György a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke korábban arról beszélt a még létező Magyar Nemzetnek, hogy minden évben akadnak olyan esetek, amikor a család nem tud hova menni, és a gyámhivatal – ha ideiglenesen is – gondoskodik a kiskorú gyermekek elhelyezéséről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.