2018. december 11., kedd

LÁTSZIK MÁR AZ ÚJABB HITELCSAPDA? - BEKEMÉNYÍTENEK A KÖVETELÉSKEZELŐK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.12.11.


Egy szakember szerint 2019-ben mintegy 300 ezer régebbi hitelszerződés válhat problémássá. A volt devizaadósok közül sokan még mindig reménykednek, pedig jól látszik: központi segítség nem lesz. A követeléskezelők közben egyre keményebben lépnek fel. A hitelcsapda az újonnan eladósodottakat is fenyegetheti.

Ahogy az elmúlt év végén, úgy idén decemberben is várható, hogy nagy számban indítanak el fizetési meghagyásos eljárásokat, illetve ez az a hónap is, amikor nagy számban kapják meg a közjegyzők is a záradékolási „megrendeléseket” a hitelezőktől – írta le Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnöke egy bejegyzésében a Facebookon. Arról is beszámolt, hogy a követeléskezelők egyik rendezvényén világosan kiderült: a tartozásrendezési eljárások egy ideje a teljes követelés beszedésére irányulnak, a közreműködőket pedig felszólították a folyamatok gyorsítására.

Ez az elvárás Barabás Gyula szerint nagyon szomorú jövőt sejtet. Ő úgy véli, a már forintosított és változó kamatozású devizahitelek esetében a következő évben a várható kamatemelés újabb bedőlési hullámot generál majd. Becslése szerint 300 ezer szerződés lehet veszélyben. Különösen az eredetileg több mint 8 millió forintos kölcsönt hosszú türelmi idővel felvettek kerülhetnek nagy bajba. Náluk a bedőlési arány akár a 80 százalékot is meghaladhatja. A követeléskezelők változó magatartását tehát az indokolhatja, hogy kell a hely az új és felmondásra kerülő hitelek kezeléséhez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.