2018. december 17., hétfő

SZÉGYELLJE MAGÁT ORBÁN VIKTOR, ÉS PINTÉR SÁNDOR! - TÜNTETNEK AZ MTVA SZÉKHÁZÁNÁL

168 ÓRA 
Szerző: 168 Óra
2018.12.17.


Este hatkor az MTVA Kunigunda úti székházánál megkezdődött az a tüntetés, amelyet az épületben kitört botrány nyomán hirdettek meg. Több ellenzéki párt is tüntet, a Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon! Facebook-eseményén 17 óráig több mint 3,3 ezren jelezték, hogy ott lesznek, 12 ezren pedig, hogy érdekli őket az esemény, 16 ezer embert hívtak meg rá. 

Céljuk, hogy az M1 élő adásában felolvassák azt az öt pontból álló petíciót amely 


- a túlóratörvény azonnali visszavonását,
- kevesebb rendőri túlórát,
- független bíróságokat,
- az Európai Ügyészséghez való csatlakozást,
- és független közmédiát

követel.

Hétfő délelőtt az MTVA-nak a jogállamiság és a demokrácia minden alapelvéből sikerült gúnyt űznie. Először több ellenzéki országgyűlési képviselőnek a kerítésen át kellett bemásznia az MTVA székházába a előző napi demonstráció után bent maradt 11 országgyűlési képviselőhöz és két EP-képviselőhöz,aztán az épület biztonsági őrei kihajították Hadházy Ákost és Szél Bernadett-tett, Varju László DK-s képviselőt bántalmazták, őt mentő vitte el, Kunhalmi Ágnesnek be kellett kötni a térdét, Kiss Anita jegyző pedig az MTVA vezérigazgatója, a hírhamisító Papp Dániel kérésére kiállított egy végzést, amely szerint az országgyűlési képviselőknek el kell hagyniuk az adófizetői pénzből – 92,7 milliárd forintból – fenntartott közintézményt. Ezt egy rendőr őrnagy bement fel is olvasta az országgyűlési képviselők előtt, akik most arra számítanak, hogy rendőri erővel kivezetik őket.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

18:55 Hadházy Ákos szerint több ezren tüntetnek, többen vannak, mint tegnap este.

18:42 Szél Bernadett arról beszél, hogy megváltozott az erőszak rendszere. Vasárnap álmában sem gondolta volna, hogy ma „smasszerek” fogják kidobni az MTVA székházából. Rájött, hogy az épületben nem a rendőrség az úr. Mindezért szerinte Orbán Viktor viseli a felelősséget...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.