2019. január 27., vasárnap

ÚGY ELALJASULT

HVG ONLINE
Szerző: TÓTA W. ÁRPÁD
2019.01.27.


Ahogy elbántak a véleményét vállaló diákkal, Nagy Blankával, újabb igazolása annak, hogy a Fidesz-rezsim szar alakokat termel. Vélemény.

Itt a békés Európában hajlamosak vagyunk úgy olvasni a konfliktuszónák atrocitásairól, mintha azokat kutyafejű tatárok követnék el, egyszerűen azért, mert civilizálatlanok. Értetlenül hallunk arról, amikor védtelen civilek és gyerekek ellen fordul az erőszak, de egyben meg is nyugszunk: mi nem ilyenek vagyunk.

Aztán lapozunk, és átfutjuk, hány tárgyból áll bukásra Nagy Blanka, és hányszor hiányzott.

Csak a parancs különbözik, de ugyanúgy végrehajtják, gondolkodás nélkül.

Felállt egy lány, elmondta, hogy dühös a kormányra, és nem válogatta meg a szavait. Itt, Európában, ahonnan borzongva nézzük a vadak viselkedését, ez a dolgok normális menete. Van oka a dühre, van oka pestisnek látni a Fideszt, és utolsó senkiházinak a puhatestű köztársasági elnököt. Amit tett, az legitim, legális, és teljesen természetes. Annak kellene lennie; könnyű belátni, hogy nyomorúságos ország az, ahol jobb csendben maradni. Hiszen éltünk ilyenben eleget.

Ámde Nagy Blankának pont azért van igaza, mert a Fidesz ilyen nyomorúságos országot épít. „A viták ideje lejárt”, mondták még a választások előtt, hogy senkivel se kelljen érveket ütköztetniük. Most is ennek megfelelően reagáltak: kinyitotta a száját, nosza, büntessük meg. Mindent szabad, nincsenek személyiségi jogai, nincsenek védett adatai, hazudni és hamisítani is ér. Mindezt azért, hogy lássa mindenki, fejére szól, ki szót emel.

Ennek a rendszernek az a legsúlyosabb bűne, hogy szar alakokat termel. Iskolaigazgatót például, aki lihegve rohan elhatárolódni, mintha bárki feltételezné, hogy a diákja az egész intézmény nevében beszélt. Adatvédelmi biztost, aki kitinpáncéljára fordulva kapálózik, mert nyilvánvaló, hogy senkinek semmi köze Nagy Blanka jegyeihez, de ő ezt nem meri kimondani. Érzi, facsarja az orrát, hogy éppen szarrá változik, ahogy hímez-hámoz, de annyira fél, hogy inkább belenyugszik, és akkor hát így fog élni tovább. Kedves, puha kis kaki lesz az asztal szélén, nem zavar senkit. Most úgyis menő a slime, nem minden a gerinc. Nem akar úgy járni, mint Blanka.

Aztán jönnek a többiek egymás után. A szöveggyáros, aki kettővel Bayer Zsolt alatt szörnyülködik a csúnya szavakon. Szerkesztő, műsorvezető, aki letolja a kampányt, mert ez az utasítás; talán dereng nekik valami arról, hogy nem olyan égbekiáltó bűn felszólalni egy tüntetésen, viszont amit ők csinálnak, az masszív törvénysértés – de elhessegetik, bár ettől a szag megmarad, de azzal együtt lehet élni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.