2019. február 23., szombat

A DOTTORE MÁR CSAK ILYEN, FINOM ÉS SZEMÉRMES EMBER, REZZENÉSTELEN ARCCAL KÉPES A LEGPOFÁTLANABB HAZUGSÁGRA IS

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2019.02.23.


A Padrone leghívebb embere, a főfő consigliere komoly házi feladatot kapott.

Polto consiglierének elsősorban az a dolga, hogy védje a főnök és a főnök embereinek a fenekét, mert ő tud legjobban kigondolni mindenféle nyakatekert magyarázatokat arra a már eleve adott dologra, hogy a főnök emberei, akik a Cosa Loro nevű szervezethez tartoznak, definozione szerint nem követhetnek el bűncselekményt.

Most ehhez megkapta azt a feladatot is, hogy ugyanezt nyilvánosan is mesélje be a híveknek, a Cosa Loro hasznos idiótáinak. Ehhez a Capo di tutti Capi egy teljes újságoldalt is a rendelkezésére bocsátott a szervezet saját újságjában, az Ungherese Nazionéban.

Maestro Pietro a maga részéről természetesen visszautasította még a feltételezést is, hogy ő és az irányítása alá tartozó Procura ne volna független, és hogy politikai alapon kezelnék az egyes ügyeket, hogy
selezione politico történne.

A főconsigliere szerint aki ilyeneket mondott, azért tette, mert

'"olyan ügyről beszélt, amivel nem foglalkozott, aminek nem ismeri az iratanyagát, a részleteit, ezért nem is lehet olyan tudás birtokában, ami alapján megítélhetné az ügyészség vagy a nyomozó hatóság munkáját".

Hát akkor kézenfekvő volna persze nyilvánosságra hozni az ügyeket. Főleg a concretót, amelyben a Big Boss lányának feje, a La Família tagja, Stefano Tiborczio nyakára hágott néhány tízmilliócska eurónak, ám az ungherese királyi Procura semmiféle bűncselekményre utaló jelet nem talált.

Mármost ha az ügy tiszta, akkor senkinek semmi baja nem lehet belőle. Sőt, tisztázódnak a La Família ártatlanul meghurcolt tagjai. Ám Dottore Poltónak ez ellen is van kifogása: az ügy iratanyagát csak az ismerheti meg, akinek jogi érdeke fűződik hozzá.

Maestro Pietro biztosan arra is tudott volna válaszolni, hogy miért nem fűződik jogi érdeke a több mint 9 millió állampolgárnak az anyag megismeréséhez, noha miután bruxelles-i tedescók megtagadták, hogy kifizessék a lopott pénzt, immár a kicsi ungheresék zsebéből kell állni a cechet. (Ám szerencsére ezt nem kérdezte meg tőle a Cosa Loro házi házi giornalistája, az ember, aki szintén szavaival szolgálja a szervezetet.)

Mindennek okán a consigliere egyszerű hazugságnak tartja, hogy a Procura a Cosa Loro befolyása alatt lenne, bár még a bíróság se látott okot arra, hogy elutasítsa ezt a véleményt (noha megtehette volna), amit az is bizonyít, hogy milyen jól együttműködnek például az OLAF-fal, a bruxellesi-i tedescók csalás elleni hatóságával...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.