2019. február 16., szombat

A MI NÁCINK JÓ NÁCI

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2019.02.16.


Újabb bizonyítékát látjuk: a NER számára nincsenek értékek, csak érdekek. Jó ideje az Orbán legfontosabb belpolitikai érdeke, hogy az ellenzék semmiképp ne fogjon össze ellene. Ennek érdekében gátlástalanul képes kijátszani az antiszemita kártyát – persze csak az ellenséggel szemben. 

Azt már megszokhattuk – ha egyáltalán hozzá lehet ehhez szokni –, hogy a Fidesz kommunistái jó kommunisták, míg a kormányt bírálók, függetlenül valódi ideológiai hovatartozásuktól, rossz kommunisták. Sőt, bolsevikok, tömegbe lövető kunbélák, mindannyian Rákosi bőrkabátjából bújtak elő. Persze Szűrös Mátyás, Pozsgay Imre avagy Szili Katalin nem. Dehogy is! Ők jó kommunisták. Nem is kommunisták, de egyenesen NER-kompatibilis prefideszesek, akik állampárti funkciójukban is Orbán hatalomra kerülését készítették elő.

De a Fidesz, és személyesen Orbán Viktor, nem kirekesztő. A megbocsátás, a kebelre ölelés, majd a tudatosan irányított vakság és süketség, a megfelelő mennyiségű amnéziával vegyítve jár a náciknak is. Most éppen. Mert ezt diktálja a „pillanat uralása”, a primer politikai érdek. A NER túlélése minden áron.

Az Orbán-rezsim számára a legnagyobb veszélyt az egységes ellenzéki fellépés jelenti. Nem kell ehhez politikai zseninek lenni, bőséggel elég megnézni az elmúlt választásások eredményeit. Ezekből kitűnik: a választók többsége nem Orbánra és a NER-re szavazott, ellenben az „oszd meg és uralkodj” elv szerint felaprózódott ellenzék mindezidáig képtelen volt valódi egységet mutatni az orbáni autokráciával szemben. Ez látszott megdőlni tavaly év végén, amikor bal- és jobboldal együtt tett hitet a NER-rel szemben.

Ezt pedig Orbán nem engedheti meg magának...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.