2019. február 26., kedd

ÉRDEKES OKBÓL VÁLTHATTAK FŐIGAZGATÓT A JÁNOS KÓRHÁZ ÉLÉN

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.02.26.


„Megindult a hatalmi pozíciók újrafelosztása; korábban már kiszorították az előző kurzus által kinevezett vezetőket, most már ahhoz, ha valaki előbbre akar jutni, csak jól felkészült szakember rovására teheti azt meg, ahogy ez történik a János kórház főigazgató-váltása esetében is” – adott egy lehetséges magyarázatot a héten nyilvánosságra került cserére László Imre, a Demokratikus Koalíció szakpolitikusa. „Számomra érthetetlen, felfoghatatlan és elfogadhatatlan, hogy egy olyan kvalitású szakembert eltávolítanak a kórház éléről, mint amilyen Kázmér Tibor” – mondta.

Hétfőn robbant a hír, hogy pénteken felmentették Kázmér Tibort, a Szent János kórház eddigi főigazgatóját, s helyére Takács Pétert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetőjét helyezték már február 26-tól. „Kázmér Tibor – aki csoporttársam volt a Közgazdaságtudományi Egyetemen – nagyon jó kombinatív képességű, felkészült szakember, aki a feladatát maximálisan és jól végezte” – adott egy gyors jellemzést László Imre, aki elfogadhatatlannak tartja, hogy ilyen kvalitású szakembert eltávolítanak a posztjáról.

Hozzátette, hogy nincsenek személyes tapasztalatai az új főigazgatóról, de elfogadhatatlan az, hogy egy jelenlegi minisztériumi főosztályvezetőt pályáztatás nélkül neveznek ki egy ilyen nagyságú kórház élére, még akkor is, ha korábban bizonyos területen dolgozott ebben az intézményben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.