2019. február 13., szerda

TÍZ ÉV ALATT 55 MILLIÓ LEHET CSALÁDTÁMOGATÁSBÓL

INDEX
Szerző: STUBNYA BENCE
2019.02.12.


Megpróbáltuk kiszámolni, hogy mekkora az a legnagyobb összeg, amit a régebbi és az újonnan bejelentett családtámogatások igénybevételével össze lehet szedni, és bőven 50 millió feletti összeg jött ki. Ezért cserébe persze nem elég négy gyereket szülni, még jól is kell keresni a gyerekvállalás előtt.

Négy gyerek esetén már csaknem 55 millió forint állami támogatást kaphat egy nő Magyarországon idén júliust követően, miután életbe léptek az Orbán Viktor által vasárnap bejelentett új családpolitikai intézkedések.

Megpróbáltunk elképzelni egy olyan hipotetikus esetet, amiben egy magyar nő a hozzáférhető legtöbb családtámogatást veszi fel. Mivel a magyar családtámogatási rendszer a magasabb jövedelmű középosztálynak kedvez, ehhez egy olyan fiatal nőt kellett elképzelnünk, aki diplomás, és az egyetem befejezése után három évet dolgozik, majd az ezt követő nyolc évben szül négy gyereket.

Ez utóbbi kitétel azért fontos, mert az újonnan bejelentett intézkedések közül az egyik fontos pont a kizárólag nők által felvehető fiatal házasok életkezdési támogatása, amihez viszont három év munkaviszony szükséges...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.